Ny artikelserie

Av Stefan K

Vår eminenta lokaltidning SN, börjar idag en ny artikelserie med namnet ”Den delade staden”.

Artikelserien ska belysa skillnaderna i det svenska samhället och inte minst mellan miljonprogrammen och de mer välbärgade villaområdena. Det luktar redan lite floskler när man uppenbart sätter sympatistämpeln hos de nya svenskar som inte har råd med miljonvillor i nya bostadsområden, samtidigt som de svenskar som har det ska känna skuldkänslor p.g.a. av att andra inte har råd. Fortsättning följer och med chefredaktör Göran Carstorps inledningsord vet vi vad det hela kommer att går ut på:

”Sverige är ett mångkulturellt samhälle idag. Ändå har vi inte alla samma villkor. Vi behandlas olika beroende på hudfärg, namn och bostadsområde. Du har sämre ekonomi, svårare att få jobb och att välja vart du vill bo om du är invandrare/…/Det mångkulturella samhället öppnar stora möjligheter för ett rikare liv för alla”.

Ja, ni förstår?

En intressant artikel i dagens SN (finns ej på nätet) handlar om det kristna paret som flydde från Libanon på 70-talet. Efter en mängd år i Södertälje flyttade de så till lilla Järna för att slippa det ”ghetto” som inte är bra för vare sig svenskar eller invandrare. ”Segregerade områden är statens misslyckande”, säger mannen i familjen. Familjen är som sagt kristen och hans ord om att leva som kristen i ett muslimskt land är dessa:  ”Det var ett helvete”.

Jag kanske ska tillägga att den nya artikelserien har en expertpanel som ska lotsa oss genom ”Den delade staden” och den panelen består av dessa personer:

Ps. Med tank på denna panel och Carstorps personliga intressen, så lär vi aldrig mer få se en kritisk eller grävande journalistik i tidningen SN, angående frågor rörande invandring och flyktingmottagande. Har vi förresten någonsin sett en sådan?

8 thoughts on “Ny artikelserie

  1. Som skåning känner jag inte till denne Carstorp annat än från Petterssons blogg. Men jag måste fråga, är han lobotomerad?
    Jag hade för länge sedan en kollega på Handelsbanken med samma namn och han var lobotomerad. I alla fall var vi kollegor övertygade om det.

  2. Det är inte bara komiskt att SN väljer en panel med idel invandrare. De väljer också en panel med invandrare som känner sig integrerade och har arbete.
    Varför inte belysa den andra sidan? De som varken vill integrera sig eller arbeta.
    Det olustiga med denna artikelserie är att människor som genom utbildning och arbete lyckats köpa dyra villor och bostadsrätter nu ska känna dåligt samvete. Förväntar sig verkligen SN att nykomna somalier utan arbete ska ha tillgång till de bostadsområden där inte ens merparten arbetande svenskar har råd att bo? Framtiden kanske är den att kommunerna (vi skattebetalare) ska finansiera boendet i dessa områden för nykomna. Det kostar ju bara några miljoner er villa och övriga kostnader åker väl med på köpet.
    Ni vet väl var Carstorp och hans medarbetare själva bor?

  3. SN bryter mot de pressetiska reglerna genom att haa en sådan panel betående av enbart invandrare:
    Ur reglerna:
    ”Sträva efter att ge personer, som kritiseras i faktaredovisande material tillfälle att bemöta kritiken samtidigt. Sträva också efter att återge alla parters ståndpunkter. Var uppmärksam på att anmälningar av olika slag kan ha till enda syfte att skada den som blivit anmäld.”

    Här kan man anmäla:
    http://www.po.se/

  4. Känner flera invandrare, från Mellanöstern dock inte muslimer, de har lärt sig perfekt svenska, har skaffat jobb/startat eget och bidrar till samhället. De bor i villa eller bostadsrätt.
    Men de som kommer nu är bara kravmaskiner som bara pratar om sina rättigheter, skyldigheter har de inte!!

  5. Denna ”expertpanel” lär ju knappast komma med kritiska synpunkter på invandringsvansinnet. Blaskjäveln och redaktören är ju ett stort skämt, men allvaret i situationen gör att det inte blir så komiskt…

Kommentera