Utvisad ur Frankrike, lever i England

FjärranÖsternRedaktionen

En Engelsk domare uttryckter sin förvåning över att en terrorist som utvisats från Frankrike numera är bosatt i Storbritannien.
Den algeriske manen utförde en bombattack i sitt hemland, men flydde till Frankrike innan han kunde ställas inför rätta.
En fransk domstol har senare dömt honom till fängelsestraff och utvisning för ett annat terror dåd. Men men när han frigavs åkte han direkt till Storbritannien.  Det  11-åriga fallet har nu kommit till hovrätten, där Lord Justice Ward ifrågasatte hur han kunde vara i England efter att ha sparkats ut ur Frankrike. Dessutom på skattebetalarnas bekostnad!

”Det kan tyckas förvånande för många att de franska domstolarna kunde utvisa den anklagande, men Förenade kungariket kan vara skyldig att tåla hans närvaro mitt ibland oss”, sade domaren.  ”Hur kunde det ske?”

Andrew Percy, Tory MP för Brigg och Goole, uttryckte också sin förvåning.  ”Varför har vi tagit emot den här mannen när han har blivit utslängd av Frankrike, och varför kan vi inte skicka honom tillbaka? I detta fall ser det ut som vi har något att  lära oss från Frankrike. ”
Den 49-åriga invandraren riskerar  dödsstraff  i sitt hemland för sin inblandning i en bombattack på Alger flygplats i augusti 1992.
MailOnline


FjärranÖsternRedaktionen undrar: hur många liknande fall det finns i Sverige

2 thoughts on “Utvisad ur Frankrike, lever i England

  1. Enligt polisen Hans Ölvebro finns det minst 1000 krigsförbrytare i vårt land som fått asyl här, många har också blivit medborgare. Det förklaras bland annat av att Sverige accepterar att en överväldigande majoritet av dem som söker asyl inte visar äkta id-handlingar. Det är väl känt ute i världen och en av anledningarna till att så många söker sig just hit.

    Till dessa 1000 krigsförbrytare kan vi lägga många tusen vanliga brottslingar, gangsters, bidragfuskare och latmaskar som passar på att hånskratta åt de naiva svenskarna som tar emot människor som de inte vet vilka de är och efter dem kommer de anhöriga…

  2. På frågan hur många sådana fall som finns i Sverige..Ja,det lär finnas åtskilliga,inte minst från forna Jugoslavien och deras grannrepubliker.
    Vet personligen att tyska tidningar förvånades på nittiotalet,när chartrade bussar gick i pendeltrafik från Tyskland till Sveriges. Erbjudandet om ett lyckligt liv i Sverige,för utvisningshotade utan asylrätt.Dessutom lär landet Absurdistan,också livnära många av Arafat`s PLO-extremister,bl.a flygplanskapare.
    Denne ”store” ledare var ju ”duskompis”,med den svensk som hastigt avled på Sveavägen !!
    Månne är det denna import,som nu tvingar oss äldre,att avstå pensioner till/för en dräglig ålderdom !!

Kommentera