Ett litet steg i rätt riktning

FjärranÖsternRedaktionen

Läser i Nyheterna.net att ”kyrkan och skolan har försonats”  Skolavslutningen i Mönsterås skall nu hållas i kyrkan. Kyrkan har lovat att det inte skall vara några religiösa inslag!

Mönsterås vackra kyrka

FjärranÖsternRedaktionen tycker: Varför skall man vara i kyrkan men inte ha några religiösa inslag? Kyrkan är en religiös byggnad.  Ingen absolut ingen tar skada av att sjunga psalmen ”Den Blomstertid nu kommer”  och be en bön tex fader vår!  Om någon kännslig muslim inte klarar detta så är det bara att konstatera att han kommit fel och skicka hem honom till sandlådan!

Som boende i Malaysia kan jag utan några som helst psykiska eller andra problem gå i ett Buddistiskt eller Hinduiskt tempel eller en moske, medan mina muslimska vänner är absolut förbjudna att gå in i en kyrka! Nått är allvarligt fel inom Islam, kanske var Islam funkis under stamkrigen i öknen på 600 talet, men helt fel i ett modernt sammhälle.

2 thoughts on “Ett litet steg i rätt riktning

  1. Själv har chefen och jag varit i stora moskén vid järnvägsstationen i KL. Chefen i slöja och jag i klänning.

  2. ”Den Blomstertid nu kommer” skall sjungas på skolavslutningen. Minns än idag när jag sjöng den och sedan hade hela härliga sommarlovet framför mig.

Kommentera