– Stämmer det att invandrare är överrepresenterade i statistiken?


Pettersson tackar för tipset.

Fulmedia hade igår en chat om att andelen friande domar vid våldtäkt har ökat. Man kunde fråga Katrin Lainpelto, doktor i processrätt om detta. När signaturen Olof frågade om det stämmer att invandrare är överrepresenterade vid våldtäkter, presenterade Katrin statistik från 2010 som tydligt visar detta, men menade först att statistiken inte gjorde det. När detta sedan ifrågasattes av signaturen Oliver, ändrade hon sig, men menade nu på att detta kan bero på att man väljer att åtala personer med utländsk härkomst oftare och att personer med utländsk härkomst oftare blir fällda än svenskar. Hon insinuerar alltså att det skulle ligga något rasistisk bakom det hela, både hos åklagare och jury som alltså skulle välja att åtala respektive fälla fler invandrare än svenskar.

Kommentar från Olof:  Tvivlar på att denna frågan kommer besvaras då den kan uppfattas som ”politiskt inkorrekt”. Gör dock ett försök. Stämmer det att invandrare är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken som SD hävdar?

Katrin Lainpelto svarar: Jag ser inte att de är överrepresenterade. Tittar man på samtliga domar från 2010 från alla tingsrätter i hela Sverige var 147 svenskar och 166 av utländsk härkomst. Hur det ser ut på förundersökningssidan kan jag dock inte uttala mig om.

-Pettersson vet att bortalaget består av en fjärdedel så många spelare, ändå vinner de matchen klart men doktor i processrätt ser inte överrepresentationen. Herrejävlar Björklund, har hon gått i svensk skola?


One response to “– Stämmer det att invandrare är överrepresenterade i statistiken?

  • Random

    Mest intressant är vad man menar med ”svensk” i det här sammanhanget. Talar vi etniskt svensk så lär sifforna bli ännu mer skeva.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: