Några reflektioner om Syrien och vad som pågår där

Pettersson har fått ett mejl från Nostradamus i Norr med…

Några reflektioner om Syrien och vad som pågår där

Befolkningen i Syrien uppgår till nästan 23 miljoner. Av dessa är 74% sunnimuslimer, 12% är shiamuslimer (alawiter, twelver och ismaeliter), 10% kristna (araméer) och 3% druzer. Bashar Al-Assad’s familj tillhör alawiterna som också dominerar regeringen i Syrien och högt uppsatta militärer är också alawiter. De förefaller att vara tämligen sekulariserade.

Bashar Al-Assad är ingen ängel men de terrorister som beskjuts i Homs är inga demonstranter utan islamister som är understödda av Saudiarabien. I Saudiarabien är 85-90% sunnimuslimer (wahhabister/salafister) och 10-15% är shihamuslimer. Det här är alltså ett krig där de bokstavstrogna wahabisterna är ute efter att ta över makten och som brukligt är, införa sharialagar och starta förtryck eller utrotning av icke-muslimer.

Enligt uppgifter har trupper ur det iranska revolutionsgardet setts i Syrien och den pro-iranska Palestinian Liberation Army deltar på Al-Assad sida. Iran domineras till 90-95% av shiamuslimer (twelver) men där finns 4-8% sunnimuslimer och ca 2% som består av andra religiösa minoriteter. Irans flyger in vapen, förnödenheter och experter för att bistå Al-Assad och deras närvaro förklaras av den djupa fiendskapen mellan Iran (shia) och Saudiarabien (sunni) och sannolikt för att förhindra destabilisering av Iran. Ryssland har levererat stridsvagnar och luftvärnsrobotar och har också experter på plats i Syrien.

De flesta civila i Syrien har dödats av terrorister, bl a av al-Qaida. Varje gång som det har inträffat, oftast dagen före FN-möten, har regimen blivit beskylld. Eftersom bomber har detonerat vid viktiga säkerhetsbyggnader lär det vara terroristerna som har varit i farten. FN rapporterar att över 8 000 har dödats sedan konflikterna startade. Massmedia i väst har låtit påskina att de flesta döda utgörs av civilpersoner som massakrerats av regeringssoldaterna. Sanningen är att ungefär häften av de dödade är poliser och militärer med pansarfordon. Alla med ett sunt förnuft förstår att de dödats av tungt beväpnade terrorister och inte av fredliga demonstranter. Terroristerna är beväpnade av Saudiarabien, vilka också har medgivit detta och av Qatar, d v s samma länder som också var drivande i Libyen.

I Libyen vajar nu al-Qaidas flagga över domstolarna och sharia är införd. NATO och Sverige har alltså hjälpt al-Qaida till makten. Det är samma terrorister som slåss mot just NATO i Afghanistan. De flesta av rebellerna i Syrien deltog också i Libyen men är vare sig libyer eller syrier. Många av dessa terrorister eller jihadkrigare, som osmakligt nog kallas Fria Syriska Armen var också med och dödade kristna på Balkan och i Tjetjenien. Det tragiska är att väst och Israel verkar stödja detta, eftersom bl a israeliska vapen har hittats i mängder.

De kristna och shihamuslimerna i Syrien har stor anledning till oro med tanke på vad som pågår och de allra flesta av dem ser helst att Al-Assad fortsätter som regeringschef. Det är väl känt från andra länder, bl a Irak, att sunni- och shihamuslimer bekämpar och dödar varandra. Förutom av nyhetsrapporteringar framgår detta av The Religion of Peace som rapporterar 18 635 döda i muslimska terrorattacker sedan 11 september 2001.

För Syrierna är situationen antagligen som att välja mellan cancer och AIDS, där cancern utgörs av Al-Assad och AIDS av de sunni/salafistiska islamisterna. Cancern kan de överleva medan AIDS leder till en säker död. PK-media och många regeringar i väst är som vanligt mer än vällovligt naiva och rent av okunniga om vad som pågår. Väst bör därför inte blanda sig i MENA-ländernas konflikter så länge som de inte angriper Israel.

Avslutningsvis. Eftersom människan är ond har normaltillståndet i världen varit krig med kortare uppehåll för fred. Så länge som islam är förhärskande i Mellanöstern kommer vi aldrig att få uppleva någon varaktig fred där.

4 thoughts on “Några reflektioner om Syrien och vad som pågår där

  1. Väldigt bra artikel! Jag tycker du borde skicka in den till Newsmill där det finns en diskussion om våldet i Syrien, men inte EN ENDA artikel tar upp detta! Möjligtvis behöver du ändra vissa ”icke politiskt korrekta” formuleringar för att få artikeln publicerad, men jag tycker det är oerhört viktigt att detta uppmärksammas!

  2. Rapport i Radical Islam idag skriver så här.

    3/25/12 Rebels Cleanse Homs of 90% of Christians Eye witnesses say that Islamic rebel forces men went house by house, demanding that the Christians leave immediately with only the clothes on their backs or be shot.

    Rebellerna rensar Homs på 90 % av de kristna. Ögonvittnen säger att islamska rebelltrupper gick från hus till hus och krävde att alla kristna omedelbart skulle lämna sina hem med endast de kläder de kunde bära på ryggen eller bli skjutna.

    Igår läste jag i ett annat nyhetsbrev Saudiarabien använder Jordanien som uppmarschområde för sin militär och för vapenleveranser till rebellarmén.

    Debkafile skriver så här redan 17/3 2012
    Saudis sending arms to Syrian rebels through Jordan
    A diplomat in Dubai told AFP that Saudi Arabia was making large arms deliveries to Syrian rebel forces for the first time through Jordan. DEBKAfile: The rift between the Saudi-led anti-Iran Gulf block and the Iran-led alliance of Syria, Hizballah and Hamas is widening.
    Before releasing the information, Riyadh must have promised Jordan a military-aerial umbrella against Syrian reprisals. A clash near the Jordanian-Israeli-Lebanese borders cannot be ruled out. The Saudis are acting in anger against US non-intervention to stop Assad’s crackdown and Turkey’s all-talk, no-action stance. Finally, the Saudi rulers were moved to offset the Iranian arms airlift to Syria via Iraq.

Kommentera