Man häktad för hedersbrott


Av Pettersson

Mannen som är i 45-årsåldern misshandlade och hotade sin dotter och försökte sedan förhindra att polisen tillkallades. Han greps dock på torsdagskvällen och tingsrätten häktade honom på fredag eftermiddag, på sannolika skäl misstänkt för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

Åklagare Thomas Ennefors anser att det finns risk för att dottern kan utsättas för påverkan om fadern släpps fri. Han medger att fallet handlar om hedersrelaterat våld. – Ja, det finns såna moment i detta. Det är kulturellt betingat, säger han.

Dottern, som är i sena tonåren, har undersökts av läkare efter misshandeln men har inga allvarligare skador. – Det som mannen nu häktades för skedde vid ett tillfälle, på torsdagskvällen. Men händelsen är inte isolerad utan skedde i ett sammanhang och det finns en historik, säger Thomas Ennefors.

Familjen bor i Luleå och består av två vuxna och tre barn. Den nu häktade mannen är statslös. Han blev hör- och synbart förtvivlad över tingsrättens beslut och rådman Benny Wernqvist försökte lugna honom med att han har rätt att överklaga beslutet. Han ålade även häktespersonalen att vara extra vaksam då det finns risk att mannen kan skada sig själv.

Åklagaren har rätt att ålägga mannen med restriktioner vilket förefaller troligt då han ser det som viktigt att den misstänkte inte har kontakt med sin familj. – Målet hänger på om flickan vidhåller det hon berättat, säger Ennefors. Åtal ska vara väckt senast skärtorsdagen 5 april.

-Pettersson säger att möjligen bor mannen i Luleå men han är en kulturberikare från Kurdistan.  

Norrbottenskuriren


2 responses to “Man häktad för hedersbrott

  • Nostradamus_i_norr

    Ja, en del av våra kulturberikare är riktiga ”hedersknyfflar”. Eftersom det svenska samhället varken ställer några krav på dem, ja bortsett då från att de måste läsa SFI och som även anser att de skall få leva som de alltid har gjort i sina klankulturer, där för övrigt kulturmarxisterna anser dessa vara minst lika bra som den svenska, så kan de bland annat fortsätta med sådana sporter som ”kast med kvinna från balkong”. Detta under ivrigt påhejade av den övriga familjen och släkten.

    Gilla

  • Ramses II

    Sånt är inte ovanligt vi hade ett sånt fall här i veckan. Det stod inte att det vara invandrare men däremot hadersvåld. Men den gubben är redan ute och bor med son 16åriga doter igen. Jag har också hader i mig ska kanske ut och hedra Sverige lite.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: