Från gangsterkung till bidragsfuskare

Av Pettersson

Den ökända Naserligans ledare Naser Dzeljilji riskerar att förlora de miljonbelopp han fått utbetalt i sjukpenning efter det har avslöjats att han fuskat. Sedan han sköts med flera skott i augusti 2006 har sammanlagt 1,5 miljoner kronor betalats ut.

Men nu anser Försäkringskassan att gangsterkungen påstådda anställning som exportsäljare för ett it-bolag varit en bluff.

Därför sänks hans sjukpenninggrundande inkomst till noll kronor och Naser Dzeljilji riskerar kraftiga återbetalningskrav. Ärendet har dock överklagats till förvaltningsrätten.

Naser Dzeljilji, född 2 juli 1960 i Skopje, Makedonien, etnisk makedonienalban kom till Sverige i början på 1980-talet och dömdes 1987 till två års fängelse för grov misshandel efter ha huggit ner en man på öppen gata. 2006 fick han fängelse i ett år och sex månader för bland annat grovt häleri och anstiftan till grovt bedrägeri. Naserligan räknas som ett löst sammansatt kriminellt nätverk i Västsverige. Enligt polisen har de tjänat sina pengar på narkotika, spelautomater och beskyddarverksamhet.

Flera av medlemmarna är dömda för mord och andra grova brott. De har även misstänkts för inblandning i väpnade rån, utpressning och bedrägerier och våldsbrott. Man har även legat i strid med Original gangster i Göteborg.

Nyheter24

2 thoughts on “Från gangsterkung till bidragsfuskare

  1. Naser ”outtalbart” kom till Sverige i början på 1980.
    ”Outtalbart” Kurdo Baksi, Sverigehatande Expoit, kom också 1980.

    Om nu dessa exempel på fullständiga katastrofer till berikare, på 30 år, i så stor utsträckning hunnit med att bidra till Sveriges förfall, både kriminellt och moraliskt, hur kommer det inte att se ut i Sverige om ytterligare 30 år, då dagens invällare (60.000 / år) hunnit mogna till fulländning i vårt eftergivna klimat?

    Naser, återbetalningskrav?…….Lycka till försäkringskassan!

    Dags att boka flyttbilen…..

    @ Blodsven:
    Ja, kanske en ide att skippa licenskraven totalt i Sverige…

Kommentera