Koptisk präst får 6 månaders fängelse – kyrktorn för högt


Av Olli Rein

Den koptiske prästen fader Makarios Bolous har dömts till sex månaders fängelse för ett för högt kyrktorn. St Georgs kyrka i byn Elmarinab, Edfu, i Aswanprovinsen fick förra året efter lång väntan tillstånd att renovera kyrkan. En lokal entreprenör startade arbetet. Efter en tid upptäckte prästerna att han förlängt tornet, något som är absolut förbjudet för kristna i Egypten. Innan entrepenören hann börja förkorta tornet igen angreps och brändes kyrkan av en muslimsk mobb ledd av den lokale imamen Sheik Sabry.

upplopp Elmarinab

Först då vaknade myndigheterna och grep och åtalade den lokale kyrkoherden fader Bolous. Ingen muslim har åtalats för kyrkbränningen eller för talrika mordhot mot byns kristna.

Däremot har fältmarskalk Tantawi, militärjuntans ledare, beordrat guvernören att återuppföra kyrkan på statens bekostnad. Guvernören vägrar lyda order och backas upp av den MB-styrda regeringen.

Dr. Naguib Gabriel, ordförande i förbundet för mänskliga rättigheter, kommenterade: ”Muslimska Brödraskapet hotade omedelbart efter statskuppen med att det skulle bli omöjligt att få bygga nya kyrkor och att kyrkor som förstörs aldrig ska få återuppbyggas. Kors och kyrkklockor kommer också att bli förbjudna.”

Copts United

AINA News

Anglicans Ablaze

JIHAD I MALMÖ

Kristna förföljs överallt av muslimer.  Har någon av er sett eller hört något i våra Fulmedia (dagstidningar, veckotidningar, radio och TV)?


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: