Man skjuten till döds på ett fält i Borgeby

Av Olli Rein

En man i 30-årsåldern hittades på onsdagseftermiddagen skjuten till döds på ett fält vid södra infarten i Borgeby.
– Mordet har skett i dag, troligen vid lunchtid, säger JB Cederholm, spaningsledare på länskriminalen.

Larmet till polisen kom klockan 14.26. Några boende i området hade påträffat en livlös kropp på ett fält vid Norra Västkustvägen i Borgeby, ungefär snett emot parkeringen till tennishallen.
Polisen var snabbt på plats och spärrade av ett stort område kring fältet. Även infarten till tennishallen stängdes av.

Patrullerna kunde konstatera att mannen blivit skjuten och avlidit till följd av det.
– Vi rubricerar det här som mord, säger JB Cederholm som var på platsen.
Polisens tekniker påbörjade en teknisk undersökning i området och säkrade vissa spår i anslutning till brottsplatsen.
Innanför avspärrningarna på Norra Västkustvägen syntes teknikernas gula markeringar, som troligen markerade tomhylsor.
Även dörrknackning utfördes i området och polisen pratade med ett 30-tal boende, men det är oklart om den gav någonting.
Flera personer togs också in till polisstationen i Lund för förhör.
– Men vi vill bara prata med dem, det finns inga misstänkta i nuläget, förklarar JB Cederholm.
De närboende som Skånskan talade med uppgav att de inte hört någon skottlossning.
Enligt polisen är den döde en man i 30-årsåldern.
– Vi är säkra på vem det är, men vi vill inte gå ut med det just nu. Alla anhöriga har inte underrättats, säger JB Cederholm.

SKÅNSKAN

Det var väl vad vi förväntade oss av skottdagen i Malmö. Karta finns i Skånskan men för övrigt finns det inget mer, då mannens alla anhöriga inte ännu hunnits delges. Men visst är det väl härligt att Malmö kan leverera, trots att all polispersonal som kan undvaras i södra Sverige finns i Malmö nu.  Ulf Sempervälling säger väl som vanligt att man inte kan vara överallt samtidigt. Men det är väl bra att man kan samla in liken, vartefter de likvideras av våra samhällsbärande krafter från Långtbortifrånstan, då slipper ju begravningsentreprenörerna att arbeta övertid. Vem ska vi gissa att det gäller nu och varför?

8 thoughts on “Man skjuten till döds på ett fält i Borgeby

  1. Det kallas utveckling Lars Å Månsson, har du hört talas om det? Utveckling går inte att stoppa, så det kommer snart att vara öken i hela Skåne, bortsett från några oaser här och där, och dom är till för högt ansedda rövare i rakt nedstigande led till Ali Baba,när dom kommer hem från sina rövarstråt. Skåningar finns då endast kvar inom servicebranschen, och hankar sig fram med smulor från dom rika rövarnas bord.

  2. ollirein:
    Lägger omedelbart in VETO…Övriga orter i Skåne vill på inga villkor,ha något att göra med denna pestböld..Det räcker mer än väl att en av dem-Landskrona-söker konkurrera..Basta !!

  3. Förlåt en yngling, men den närliggande landsbygden brukar man väl anse höra till framförallt en storstad som väl Malmö är. Sedan brukar ju polisdistrikten innehålla landsbygden runtom. Stormalmö är ju en benämning på en stor bit av sydvästra Skåne, med en befolkning som närmar sig 700 000, men då måste väl både Lund och Helsingborg ingå tror jag, samt alla andra städer och tätorter.
    För Stockholms del är ju Storstockholm hela Stockholms län, och där finns ca 2 miljoner människor, men mycket landsbygd både i syd och nord.Även Storgöteborg är vidsträckt.
    Men nu tillbaka till mordet, har något nytt framkommit.

  4. Jepp Blodsven korven är slut och polisen har rest hem.
    Ja du Nisse vi har inte fått reda på så mycket och det kan ju tyda på att det ligger en gravad hund för tyvärr litar man inte längre på media utan nuförtiden läser man mellan raderna och hur kul är det. Omständigt.

    Jo Lars det är väl så, en Malmöbo tål inte vad för nåt som helst 😉
    Jag kan tyvärr inte råda dig i din delikata fråga utan du får själv ta ditt beslut om klädsel vid din genomresa i min hemstad.som en polischef sa en gång ”det är endast farligt om man råkar komma ”imellan”. HEPP
    Jag önskar dig en trevlig vistelse i Malmö (på stationen)
    Eva-Marie

  5. Eva-Marie:
    Nu borjar du visa den typiska Malmö-stoltheten.Måhända har du rätt,att skytten denna gång inte hör hemma i Malmö.Men är ganska övertygad om att han har bästa förbindelse,
    även om han kanske rent av bor i Landskrona !!
    F.ö har du märkt en bättring efter den ”stora” polisaktionen. Har ”stan” blivit säkrare nu inför kommande turistsäsong ? Att Möllan var tom på ordningskrafter i går,kan ju bero på att dessa kört upp till Borgeby !!
    Frågan ställer jag eftersom jag planerar,att stiga om på ett tåg vid Malmö Central,senare i vår.Mitt bagage är tungt nog,utan att behöva släpa med hjälm och skottsäker väst…

  6. Löddeköping eller malmö, det kan gå på ett ut för mig – det skiljer bara ett par mil. Men det jag reagerar över är att det varit fövånansvärt tyst i media om detta. /Christian

  7. @ Eva-Marie
    Tog varmkorven slut månne, så det var bara för Kling & Klang att lämna torget?

  8. Sakta i backarna Olli, allt skit som händer händer inte i Malmö.
    Borgeby ligger vid Löddeköpinge.
    Men nu verkar det som om poliserna rest hem igen. det fans noll polisbilar på Möllevångstorget igårkväll när jag cyklade förbi 🙁
    Eva-Marie

Kommentera