Rasistiska flygblad blir en fråga för JK


Av Pettersson  

Eleverna blev upprörda över de rasistiska flygbladen som någon delat ut på Österlengymnasiet. Nu ligger polisanmälan hos Justitiekanslern, som ska avgöra om det rör sig om ett tryckfrihetsärende.

”Massinvandringen en tickande bomb”. Så stod det på flygbladen som låg i elevernas skåp när de kom till skolan en morgon i slutet av januari.

– Någon hade kommit in här tidigt på morgonen och stuckit in flygbladen i elevernas skåp. Det var dessutom samma dag som vi skulle ha öppet hus på skolan så det låg lappar lite här och var, säger Österlengymnasiets chef, Torgny Sonestam. Han berättar att eleverna snabbt sökte upp både honom och sina lärare.

– Eleverna kände sig väldigt provocerade över att folk med den här människosynen kommit in på skolan med sitt budskap. De var besvikna och upprörda och undrade om vi inte skulle polisanmäla det, fortsätter han. De främlingsfientliga flygbladen, som med jämna mellanrum dyker upp i brevlådor runt om i kommunen, är signerade en grupp som kallar sig Svenska motståndsrörelsen.

– Pettersson tycker kanske det inte är så lämpligt att lägga flygblad i elevernas skåp men undrar om flygbladen verkligen är rasistiska, men som vanligt törs inte fulmedia låta sina läsare avgöra vad som är rätt och fel. Att som skolledningen på Österlensgymnasiet påstå att kritik mot massinvandringen är rasism och hets mot folkgrupp tyder på en beklagansvärd okunnighet.

Redan år 1999 beskrev SVT:s Bo Holmström i programmet Reportrarna invandringen till Malmö som en tickande bomb. Inslagen är unika då beslutsfattarna på SVT valde att tala klarspråk om invandringsproblematiken för TV-tittarna.  Bo Holmström börjar inslaget med en del intressanta och givande uttalanden, bl.a. ”-det är invandrarungdomar som rånar svenska ungdomar” ”integrationspolitiken har fullständigt misslyckats”

Del 1 nedan, samtliga delar 1-4 HÄR.  


3 responses to “Rasistiska flygblad blir en fråga för JK

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: