Protest mot och bojkott av Vilks

Av Stefan K

Lars Vilks var ikväll inbjuden av Karlstads universitet för att föreläsa om yttrandefrihet.

Föreläsningen som arrangerades av universitetets utrikespolitiska förening, föregicks av en uppmaning till bojkott. Det var den Islamiska föreningen i Karlstad och Karlstads unga muslimer som uppmanade alla studenter att utebli från föreläsningen. Under själva föreläsningen reste sig en liten grupp och utropade slagord, samtidigt som de kastade ägg mot Vilks. Efter ett kortare uppehåll återupptogs föreläsningen.

Realisten publicerade snabbt denna video från föreläsningen. Ja, ni förstår!?

12 thoughts on “Protest mot och bojkott av Vilks

 1. Håller med dig Olli, såklart att det är ironi något annat KAN det inte vara ?

  Hörde förresten att SR benämner ”tumultet” med att några ropade slagord och blev avhysta tillsammans med två som skrek rasistiska ord.

  hm vem lurar dom när vi har intenet?
  Eva-Marie

 2. På min tid som poliser hade vi inte accepterat att personer som avvisas från en lokal beter sig på detta sätt, att hytta med näverna i luften och skrika ”gud är stor”. Vi hade tagit fram batongerna och jagat ut dem med fart. Men tyvärr har muslimerna redan tagit grepp om svenska samhället, politiker, poliser och stor del av allmänheten har skrämts till tystnad. För om man säger emot så blir man kallad rasist och anmäld för hets mot folkgrupp.

 3. Så bra Hane att du skrev och undrade. vi måste lägga oss i.
  Vi pratade om det här hemma igårkväll och kom fram till att det är förskräckligt och det har gått så fort med ett helt annat sätt att ”umgås” på. Vi har onekligen fått hit långtbortistans sätt att vara och uppträda på.
  Jag hade önskat att poliserna smackat till dom med batongerna och föst ut dom som den skock djur dom var.
  Sannerligen man känner inte igen sig längre i sitt ”eget” land 🙂
  Eva-Marie

 4. Mailade Universitetet och frågade vilka åtgärder de vidtar med anledning av händelsen.
  Svar:
  Hej,

  Tack för ditt mejl.

  Det är en polisanmälan upprättad så det hela är nu ett ärende för rättssystemet.

  Eftersom detta var en öppen föreläsning var också allmänheten välkommen, så vi vet inte om de som störde var studenter eller ”vanlig” allmänhet. Vi ska under dagen utreda om universitetet kommer att ha några krav på de individer som kastade ägg. Om det visar sig att de är studenter kommer vi också att utreda om det kan innebära påföljder.

  Hälsningar,

 5. De enda i salen som var pixlade var i vanlig ordning muslimer och militanta sådana. Men dom dras till skit som vilka flugor som helst. Kan man inte lyssna till ett akademiskt föredrag om yttrandefriheten i Sverige, ska man åka hem och packa sina prylar i Sverige och åka hem till sitt MENA-land fortast möjlig. Accepterar man inte det landets lagar och FN: s mänskliga rättigheter och inte åker hem, så ska man sättas i fängelse. Hur ni sedan får det i ert egentliga hemland skiter jag i. Vill dom tortera eller mörda er är det mycket bättre än att ni angriper, torterar, rånar, våldtar och mördar svenskar, i den takt ni nu utövar ert förtryck. Snart kommer vi inte att tolerera något mer, utan kommer att åberopa nolltollerans mot de grupper som sysslar med den här verksamheten i Sverige.

 6. Kom ihåg:
  Islam står för fred.
  Islam står för tolerans.
  De här personerna är inte (heller) representativa för
  alla muslimer.
  Det här dådet har (heller) inget med Islam att göra, liksom alla andra
  liknande tilltag inte heller hade med Islam att göra.
  Känna det hela ändå obehagligt är det bara för att du
  lider av Islamofobi. Sov nu lugnt vidare….

  • Kalle. Läs lite i koranen så ser du vad islam står för. Titta i något av de 57 länderna som har som enda gemensam namnare islam. Inget enda fungerar tillfredsställande. Facit finns, läs det.

 7. Vi får inte glömma att dessa ”raketforskarämnen”
  också tycker det är rätt att skära halsen av en person för att han ritat en teckning.
  Detta händer samma dag som vår statsminister uttrycker att sveriges gränser ska vara öppet för många fler av dessa.
  Hur länge ska detta groteska vansinne tillåtas fortsätta?

 8. Enligt en som just hörde om det på radion gick man inte ut med vem/vilka det var utan endast ”att de som kastade ägg är utförda från lokalen”

  Suck, vem lurar ”journalisterna”?
  Eva-Marie

Kommentera