Löfven: Här är mina hjärtefrågor


Fler jobb kommer att vara den viktigaste prioriteringen. En förutsättning för dessa är ordning och reda i de offentliga finanserna. Det sade Stefan Löfven, Socialdemokraternas nya partiledare, vid en presskonferens på fredagen.

”En stark ekonomi är grunden, men det räcker inte. Det krävs en aktiv näringspolitik, det krävs satsningar på innovation och forskning så att de nya jobben kan komma”, sade han.

Han sade också att han vill skruva upp ambitionen på klimatområdet, och att det krävs ny miljövänlig teknik.
Samarbetet mellan högskola och näringsliv måste stärkas och tillgången på riskkapital måste öka.

Han sade också att det krävs att människor ska ges förutsättningar att kunna ta de jobb som finns, att de har rätt utbildning och att det finns tillgång till kompetensutveckling.

Han sade att det i ett läge där det råder massarbetslöshet så prioriterar Socialdemokraterna fler jobb framför sänkt restaurangmoms.
Stefan Löfven sade också att han beslutat sig för att tacka ja till uppdraget som partiledare eftersom han är ”starkt övertygad om behovet av Socialdemokraterna och socialdemokratisk politik”.

Han sade bland annat att Sverige ska ta sitt ansvar i EU, FN och andra internationella organ och utveckla partiets globala politik och EU-politiken.

Han kritiserade regeringens välfärdspolitik, och sade att vart man än vänder sig i Sverige 2012 så ser man att det behövs ”mer politik och inte mindre”.

AFFÄRSVÄRLDEN

Olli säger, att flosklermaskinen på Sveavägen 68 fortsätter att leverera i stort sett samma gamla floskler, som de tidigare  partiledarna för(s) har försetts med. Men det finns nya djärva drag som Stefan Löfven hämtat från De Nya Moderaterna och nu oblygt lanserar som  De Nya Socialdemokraternas förslag. Det kommer att bli tätt mycket tätt i de två storas partiledardebatter, spår Olli.


3 responses to “Löfven: Här är mina hjärtefrågor

 • mari

  Visst är han tröttsam denne sosse. Han är så långt till höger så ett ”Tomtesteg” till han ramlar över kanten, Kanten som i sagan om ”Vilse i pannkakan” Sossarna har en rent kränkande inställning till sina väljares IQ. Kollade in hela maffian där dom satt o njöt av skådespelet med Stefan i talarstolen. Man blir gråtfärdig åt att se spektaklet.Hur fan tänker dom? Är dom överhuvud taget Vakna o med i samhällsdebatten???????? Gud Hjälp Oss!!!!!!!!

  Gilla

 • ollirein

  Dom är väl kompisar, så Löfven fick nog låna ett av Reinfeldts tal. Floskler som floskler, de skiljer sig inte så mycket från nya- till gamla Arbetarpartiet.

  Gilla

 • Carina

  Tog han fel? Var inte det Reinfeldts tal….?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: