Nelly 23 såldes som prostituerad i Eslöv


Av Olli Rein

I en lägenhet i centrala Eslöv sålde 23-åriga ”Nelly” sex till män från hela Skåne. Efter några veckor såldes hon vidare till Tomelilla, där sexhandeln fortsatte. På tisdagen 31 januari 2012 startar rättegången mot elva män, misstänkta för människohandel, koppleri och sexköp. Två av de åtalade bor i Eslöv.
Hösten 2009 lyssnar polisen av en 52-årig Malmöbos telefonsamtal. Han är misstänkt för narkotikabrott.
Plötsligt hör poliserna hur mannen börjar prata om en kvinna som säljer sex i en lägenhet i Eslöv. Utredningen tar en oväntad vändning.

Kvinnan går under smeknamnet Nelly men heter i själva verket något annat. Hon är 23 år och kommer från Rumänien. I en etta med kokvrå i centrala Eslöv tar hon emot sexköpare varje dag. Ibland skjutsas hon hem till dem, bland annat i Malmö och Trelleborg.
Lägenheten är skriven på en 28-årig Eslövsbo. Polisen misstänker att det är han som ”äger” kvinnan och att han tillsammans med en kumpan, också Eslövsbo, 32 år gammal, ordnar fram kunder.

Med hjälp av omfattande telefonavlyssning och spaning mot lägenheten kartlägger polisen sexhandeln. Ett hundratal samtal finns dokumenterade, där de fyra män som nu står som huvudåtalade i härvan gör upp om priser, besökstider och skjutsning av kunder. De diskuterar också hur mycket kvinnan ska få behålla av intäkterna. När en kund betalar extra bra är det viktigt att kvinnan inte får veta det.

Efter några veckor i Eslöv vill 28-åringen inte längre ha ansvaret för kvinnan. Han ”säljer” henne till en 29-årig kamrat i Tomelilla till vad som benämns som ett kompispris, 20 000 kronor.
Nelly flyttas till den nya lägenheten i Tomelilla. Den är ännu mindre än den gamla, åtta kvadratmeter. Där fortsätter hon att sälja sin kropp till män från hela Skåne.

Nellys lägenhet

Att få tag i sexköpare är inte särskilt svårt. Hallickarna ingår i ett stort nätverk med förgreningar i hela Skåne, inte minst i Malmö. Där sprids ryktet om den rumänska kvinnan snabbt.
– Det hade hela Malmö hört, att det fanns en jättesnygg brud. Det gick ett rykte om det. Många talade om detta, säger en av de åtalade sexköparna i ett förhör.

Vid ett tillfälle tvekar den 29-årige Tomelillabon att skjutsa Nelly till en kund, eftersom han måste ha barnen med sig i bilen. Han gör det ändå, i övertygelsen om att de inte kommer att tjalla på honom.
Några av kunderna hämtas ur den närmaste bekantskapskretsen. En av de fem som nu åtalas för sexköp har suttit i fängelse tillsammans med 28-åringen, en annan är bror till 29-åringen.
– Det är precis så här det fungerar, via nätverk, säger Helena Ljunggren som tillsammans med kollegan Måns Björklund är åklagare i fallet.

Nelly sköter sig själv för det mesta. Hallickarna ringer och talar om när en ny kund är på ingående. Ibland frågar de om hon behöver något, som mat eller cigaretter.
Hon har nyckel och kan lämna lägenheten om hon vill, men gör det sällan eftersom hallickarna kräver att hon håller så låg profil som möjligt. När 28-åringen får veta av en medhjälpare att Nelly tagit en promenad blir han mycket upprörd.

Den 12 januari 2010 anser sig polisen ha tillräckligt med bevisning och slår till mot lägenheten i Tomelilla. Nelly tas till förhör, de fyra huvudmännen grips.
Förutom all avlyssning har polisen fotograferat Nelly i sällskap med en sexköpare utanför ett hotell, och spårat en överföring av pengar som hon gjort till sina föräldrar i Rumänien.

En av poliserna som var med vid tillslaget beskriver hur det såg ut i lyan i Tomelilla:
– Den var spartanskt möblerad och det rådde oordning. Det luktade starkt av cigarettrök och lägenheten var smutsig och stökig. Sängen var obäddad.
De fyra huvudmisstänkta häktas. De nekar alla till brott och menar att misstankarna mot dem är en blandning av spekulationer och missförstånd. Det poliserna hört i telefonsamtalen är skryt, skämt och allmänt struntprat.

På tisdag startar rättegången mot dem i Lunds tingsrätt. De står åtalade för människohandel, i andra hand grovt koppleri.
Ytterligare två åtalas för medhjälp och fem för sexköp.
Rättegången väntas pågå i fyra veckor. Det kommer att ta tid att spela upp de cirka 100 telefonsamtalen och förhöra de inblandade om vad sägs i dem.

Samtliga åtalade har egen advokat. Skånskan har varit i kontakt med advokat Jonas Eilert som är ombud för en av de huvudåtalade, den 28-årige Eslövsbon. Eilert vill inte kommentera hur hans klient ställer sig till anklagelserna.
– Jag har blivit ombedd av honom att inte uttala mig alls för pressen i det här läget, säger Jonas Eilert.
I ett polisförhör säger 28-åringen dock att han fick höra av en kompis om en kvinna som behövde någonstans att sova, och att han därför lånade ut sin lägenhet till henne. Men han har inte varit inblandad i någon sexhandel.
– Nej, nej, nej. Fy fan. Det är ingenting som jag vet alltså, säger 28-åringen.

Även de andra huvudåtalade nekar i stort till anklagelserna, men vidgår att de på olika sätt haft kontakt med kvinnan. Den 29-årige Tomelillabon medger till exempel att han hjälpt kvinnan med bostad och haft sex med henne, men förnekar all inblandning i prostitutionshärvan:
– Om man säger att det kan vara människohandel och allt det där. Jag har varken misshandlat henne. Jag har inte spärrat in henne. Hon hade… Hon sa att hon behövde en lägenhet. Hon kom hit. Hon sa att hon hade en femårig pojke, och att hon har det svårt i Rumänien (-) Men jag har inte sålt henne. (-) Jag har sett personen i fråga tre, fyra gånger.
52-åringen, vars telefonsamtal ledde polisen på spåren, säger så här:
– Man säger så mycket i telefon.

De huvudåtalade (satt häktade i ett halvår, 15/1-14/7 2010):

Från Eslöv kommer Fikri Hasani 1983-03-01, hallick och ägare av kvinnan.  Hyrde lägenheten i centrala Eslöv där kvinnan sålde sex hösten 2009. Svenskt medborgarskap.

Från Eslöv kommer Remzi Sahiti 1979-08-21 Organiserade sexhandeln tillsammans med Fikri Hasani, hallick och ägare av kvinnan. Svenskt medborgarskap.

Från Tomelilla kommer en familjefar Bekim Hyseni 1982-10-01. ”Köpte” kvinnan av Fikri Hasani i december 2009 för 20 000:- och känner Fikri Hasani från Eslöv eftersom de suttit i fängelse tillsammans. Bekim Hyseni är från Serbien.

Från Tomelilla kommer Sead Kocan 1983-07-17. Organiserade sexhandeln tillsammans med Bekim Hyseni, som han är god vän med sedan flera år. Sead Kocan har svenskt medborgarskap.

Medhjälparna:

Från Malmö kommer Ruzdi Jafari  1959-04-06. Åtalas för koppleri eller försök till koppleri. Ska ha försökt skaffa fram sexköpare. Ruzdi Jafari är medborgare i Makedonien.

Från Tomelilla kommer Raif Pepeljak 1977-07-04. Medhjälp till koppleri. Ska ha upplåtit sin lägenhet, medveten om att det skulle förekomma sexhandel där. Raif Pepeljak har svenskt medborgarskap.

Sexköparna (åtalas för köp av sexuell tjänst eller försök därtill):

Från Tomelilla kommer Agim Hyseni 1986-08-24. Bror till en av huvudmännen och medborgare i Serbien och Montenegro.

Från Malmö kommer Nedzad Hidanovic 1981-02-02 Arbetar som personlig assistent. Medborgare i Bosnien och Herzevogina.

Från Malmö kommer Naser Ismael Albaowab 1979-08-21 Arbetar på bilverkstad. Lärde känna en av de huvudåtalade i fängelset. Statslös troligen Palestinier från Libanon.

Från Tomelilla kommer Haris Ascic 1982-05-15. Har ett par olika jobb, bland annat på en pizzeria i Skåne Har svenskt medborgarskap.

Från Simrishamn kommer Mersed Banovic 1976-06-11. Familjefar som fick tips om Nelly via en av de andra sexköpsåtalade. Medborgare i Bosnien Herzegovina.

Minst tre av de åtalade har suttit i fängelse för andra brott. Fem av dem är svenska medborgare. Övriga har medborgarskap i Makedonien, Serbien-Montenegro och Bosnien-Hercegovina. En är statslös.

Lunds Tingsrätt  Mål B 137-10

SKÅNSKAN.SE


10 responses to “Nelly 23 såldes som prostituerad i Eslöv

 • Hasse

  Jag är 100% svensk.
  Dock så är jag uppvuxen på en förort i Stockholm och förmodar att jag därifrån fått mitt slarviga svenska ”språk”.
  Skriver jag en uppsats så blir den som den skall, här behöver jag dock inte anstränga mig så mycket.
  Jag är inte partiskt , dock så tycker jag att ni är det som hänger ut människor på det här sättet som ni gör.
  Hade ni gjort likadant om dessa vore svenskar ? Knappast!
  Jag är uppvuxen bland invandrare , det är kanske inte ni då förstår jag alla fördomar.
  Ett exempel i Sverige har vi ca 6000 tusen fångar i våra svenska anstalter , tror du majoriteten är invandrare ? Nej, svenskar!
  Du har rätt angående yttrandefriheten , men faktum kvarstår om människan tror att han kan säga vad han vill och tror sig skyddas av lagen om yttrandefrihet så har han inte insett vilken risk han tar med sin provokation i telefon dock så behöver inte det betyda att det så också skett i verklighet bara för åklagare och polis påstår något.

  Avslutningsvis vill jag återigen säga att jag inte är partiskt , jag tycker synd om denna kvinna om hon har blivit tvingat till detta , men är det så att hon själv har velat det , då har jag ingen empati för henne.
  Tyvärr behöver åklagarna och polisen inte lägga ner lika mycket bevis när det invandrare som står åtalade.

  Gilla

  • Pettersson

   Hej Hasse.

   Språket kan vi bortse från, ingen här skriver perfekt trots att vi är 100 % svenskar allihop, kanske med undantag av Eva-Marie som är skånska och Skåne har ju inte varit svenskt mer än drygt 300 år.

   Bra att du inte är partisk men det är vi som skriver på den här bloggen. Vi är inte neutrala, vi är emot den nuvarande invandringspolitiken, det betyder inte att vi är emot enskilda invandrare utan att vi är emot den politik som förs och de media som okritiskt påstår att mångkultur är något bra. Vi är inte emot enskilda muslimer men vi är emot islam eftersom islam är en ideologi som inte går att kombinera med demokrati i ett modernt samhälle.

   Vi publicerar namn för att motverka de etablerade medias myter. Invandrarna är kraftigt överrepresenterade i all grov brottslighet – Du nämner 6000 fångar, jag tror de är lite färre men 28 % av dem är enligt kriminalvården utländska medborgare och dessa utgör c:a 7 % av dem som bor i Sverige. Tyvärr får de inte föra statistik över utlänningar som är svenska medborgare men Jan Guillou besökte Norrtäljeanstalten för en hel del år sedan och skrev så här ” så gott som alla fångarna kom till gymnastiksalen och det var ju lätt att se att svartskallemajoriteten var enorm (idag 75% på just det fängelset).

   Du har rätt i att vi inte hänger ut svenskar lika ofta men det gör de etablerade media direkt. Se polismästaren, Hagamannen, Englamannen osv. svenskar som i pressen hängs ut med namn och bild innan de är dömda. Jämför gärna Expressens två fall nedan, de liknar varandra och var införda på samma sida.

   http://petterssons.bloggsida.se/politik/expressens-redaktion-ar-rasistisk

   Såg du fallet vi skrev om igår, en asylsökande som fick skyddstillsyn för våldtäkt på en 12-årig flicka trots att minimistraffet är tvår. Inte ett ljud i media.
   Eller klicka på bilden och läs om Sveriges mest efterlysta män. 17-2 till bortalaget och om dessa skriver PK-media ”efterlysta svenskar”

   http://petterssons.bloggsida.se/politik/sveriges-mest-efterlysta-brottslingar

   Vi kanske blir neutrala och opartiska den dagen när de svenska nyhetsmedierna och politikerna blir det, till dess behövs några som skriver sanningen.

   Gilla

 • ollirein

  Jag har läst ditt långa inlägg och det mesta är sådant jag inte kan svara på, då jag inte har bevistat rättegången eller ens läst om den i någon tidning.

  Vad jag kan förstå av din svenska, så är du inte etnisk svensk trots att du uppträder under signaturen hasse. Det finns nämligen felaktigheter i texten som man får vid översättning med google translate, eller gör om man inte har rätt känsla för språket. Men det är tyvärr inte det värsta.

  För att skriva en uppsats om människohandel, och jag förutsätter att det är en akademisk uppsats i juridik vid Lunds universitet det är frågan om, så måste jag anse att du verkar väldigt okunnig om det brott som här föreligger.
  Jag citerar ”Men under rättegången undrade jag, om det nu är sant att dem har sålt denna kvinna ‘Nelly’ Hur mycket våld har används”?

  Svar: Det behövs inget våld, att sälja en kvinnas sexuella tjänster som hallick är tillräckligt, och där gäller också tillhandahållande av lokal för verksamheten. Att köpa en kvinnas sexuella tjänster är alltid straffbart i Sverige. I det här fallet har också kvinnan enligt uppgifter från polisen sålts till mannen i Tomelilla för 20 000 kronor.

  ”Mycket tyder på att hon blivit mycket väl omhändertagen, men ändå så svartmålas allt av polisen och åklagarna ”stackars flicka”?! Om det nu är som du här skriver, så spelar det ingen roll ur perspektivet, skyldig eller oskyldig, däremot kanske påföljden blir något högre om även våld har använts

  ”En bra kommentar var också av 29 åringen från tomelilla – Jag trodde att yttrandefrihet innebär att jag är skyddad att prata vad jag vill i min mobiltelefon”. Här visar du att du inte vet ett skvatt om yttrandefriheten. Det är rätten till din egen åsikt yttrandefriheten skyddar, samt din rätt att föra fram de åsikterna i tal och skrift, men det finns givetvis undantag för vad man får framföra. Dit hör nazistiska, rasistiska och rent kränkande åsikter om andra, hot och kriminella gärningar.

  När det gäller telefonavlyssning går det under andra lagar och polis får bedriva sådan spaning efter att de fått tillstånd av allmän åklagare. Resten som du skriver visar ju klart att du har tagit parti för ena parten, vilket väl inte kommer att göra din uppsats opartisk. För min del är det dock omöjligt att ha någon åsikt om parterna, när jag inte bevistat rättegången.

  Dina frågor om vad vi tror är helt irrelevanta, och din fråga nummer tre har jag redan svarat på tillräckligt. Jag har tyvärr inte tillgång till någon lagbok där jag nu befinner mig, men det är ju bara att slå upp ordet yttrandefrihet i registret på lagboken, så får du ju sidangivelse. Lagböcker lär väl finnas på Lunds universitets juridiska fakultet, om inte så ska det finnas lagböcker på biblioteken för studier där.

  Gilla

 • Hasse

  Först och främst tycker jag personligen inte att detta är rätt.
  Att publicera deras namn , faktum är att dem inte är dömda för brottet dem anklagas för , utan endast åtalade.

  Det intressanta dock är hur Åklagarna låter så säkra på sina kommentarer till olika tidningar att ” dem är nöjda med hur rättegången har varit hittills”
  Vi skriver en uppsats just om människohandel därför har det varit intressant att följa denna rättegång.

  Åklagarna Helena Ljunggren och Måns Björklund har lagt upp det bra ” en möjlig teori” dock så tycker jag personligen att dem har mycket svårt att förhöra dem åtalade , speciellt den 29 åring från tomelilla , han är väldigt kvick i sina svar och hård mot åklagarna , jag får det intrycket att åklagarna har det mycket svårt just med honom.
  Likaså den andre medåtalade från tomelilla hans svar är:
  -Inga kommentarer , jag är oskyldig sedan är han bara tyst.
  28 åringen från Eslöv , är helt förvirrad och nästan skakar i rösten vid sina svar.

  Men under rättegången undrade jag , om det nu är sant att dem har sålt denna kvinna ”Nelly”
  Hur mycket våld har används ?
  För jag får intrycket av att det är hon som varit den drivande personen till att bli såld för sexuella tjänster ?
  Allt som framkommit tills nu tyder på att hon själv inte velat något annat än att sälja sex.
  Mycket tyder på att hon blivit mycket väl omhändertagen , men ändå så svartmålas allt av polisen och åklagarna ”stackars flicka” ?!

  En bra kommentar var också av 29 åringen från tomelilla – Jag trodde att yttrandefrihet innebär att jag är skyddad att prata vad jag vill i min mobiltelefon.
  Eller – bara för att jag pratar bottsligt behöver inte det betyda att jag faktiskt har begått dessa brott.

  Vidare ser man hur slarvigt polisen/åklagarna har sköt denna utredning , det förkommer många namn och telefon nummer/samtal som polisen struntat att förhöra eller titta närmare på.

  3 enkla frågor egentligen

  1 tror ni inte att faktum är att hon kanske velat själv att sälja sex här i sverige (utan tvång)
  2 tror ni på en fällande dom , om åklagarna endast presenterar ca 100 samtal av ca 5000-6000 samtal som finns allt som allt som den manliga åklagaren sa vid huvudförhandlingen
  3 hur mycket är man egentligen skyddad av Yttrandefriheten

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  ollirein:
  Jag känner igen mig i din ”biografi”.Hur man som svensk tvingats jobba dag o.natt,för att göra livet någorlunda ”drägligt” för sin familj.
  Har ju bott största delen av mitt liv i Sverige.Men först när man levt utomlands ett antal år,upptäcker att landet ”Absurdistan” inte är världens mittpunkt,därtill hur svenska folket förs bak ljuset..Detta fenomen borde vetenskapligt söka utrönas.
  Även om den svenska socialistiska skolan,nu på allvar börjat slå igenom,vad beträffar okunnighet och dumhet,borde ju en liten del sunt förnuft,kunna finnas kvar !!!
  Det gör ont i hjärtat,när man ser allt som sina föräldrar,och tidigare generationer slitit samman,nu lättvindigt skänkes bort till lyckosökande beduiner,nomader,araber och andra exoter…Att se hur absurt,i förhållande till andra Europeiska länder,man styr mot en fullständig undergång..
  Detta år 2012,när nyhetsflödet borde vara på sin höjdpunkt,och svenska folket välunderrättat!

  Gilla

 • ollirein

  @ Lars Å Månsson

  Tyvärr är det förstås goddagspiltarna vi har fått, medan först Maudan och därefter Annie Lööf från mörkaste Småland, har trott att vi har fått hit både produktiva och duktiga hantverkare och flitiga arbetare, så kallade Mauderatiska flitiga bävrar, och ovanpå det många duktiga och flitiga entreprenörer, för att styra upp de flitiga bävrarna mot att bygga det nya Sverige.

  I motsats till dig har jag förutom ett halvårs entreprenörsarbete i Egypten, och några kortare utlandssemestrar, mestadels hållit till i vårt ärvda fädernesland, där jag likt bävrarna har arbetat med att bygga Sverige och min egen lilla vrå i landet Annorlunda. I och med att lönen först kapades med ca 40 % i skatt, och därefter belastades de resterande 60 procenten med, 25 % i mervärdesskatt för nästan allt man köpte och på energi betalade man också hög energiskatt, innan momsen lades på energin och skatten, alltså skatt på skatten. Tillkom gjorde alkoholskatt en sorts nöjesskatt, tobaksskatt för att det var farligt att röka och så vidare, tills siffrorna hade blivit de omvända 60 % i skatt och 40 % att konsumera för.

  Detta gjorde att man tvingades jobba ännu mer, men nu för att underhålla det man hade köpt. Var 7e-8e sommar gick åt till att måla huset mellan regnskurarna, bilen fick man sköta så gott man kunde, eller räkna med enorma kostnader från bilreparatörerna. Gräsmattor på 1200 m2 skulle klippas och gräset forslas bort, minst 3 timmar i veckan april till oktober, när det var som värst i maj juni den dubbla tiden, under nov-mars snöskottning av gångar och för två parkeringsplatser, och en inkörningsyta till postlådan, för tidningsbudet och posten som var bilburna, plasttaket över uterummet, växthuset och som värst 200 m2 sadeltak ca 30-35 % lutning och alla smågångar för att ta sig runt huset.

  Det tog vissa år lika lång tid som gräsklippningen. Sedan fanns det annat som måste fixas både ute och inne. Allt som allt minst 10 -12 timmar i veckan och inräknat målning och tapetsering ett par timmar till. Det blev alltså 40 timmar på jobbet, en halvtimme dit och lika mycket hem blir 5 timmar i veckan plus 14 timmar fastighetsarbete och bilreparationer och vi är uppe i ca 60 timmar arbete per vecka eller 12 timmar om dagen på vardagarna. Det blir lika med vad de hade vid förra sekelskiftet och det fanns till för att vi var tvungna att jobba 20 timmar svart till oss själva.

  Utan denna arbetsinsats av de flesta svenska arbetstagarna, så hade man aldrig kunnat få så bra villkor för politiker och alla offentligt anställda chefer. Det är ju bara så att fru Bäver själv är född 1956 och studerade inte ens på gymnasiet om jag inte är felunderrättad. Men var redan i tjugoårsåldern fast besluten att bli politiker. Först blev hon någon sorts ombudsman för Centerpartiet, och där blev hon kvar och styrde och ställde med sina bävrar till folk, tills nybyggarna kom hit och ville ta över. Men som jag nämnde i början var inte dessa bävrar som andra bävrar, utan som goddagspiltar som tog dagen som den kom. Men har man som Maud sett flitiga bävrar i jobb i 25 – 30 år, så trodde hon att alla var utbytbara, det var bara att börja om från början, men med nya och bättre bävrar. Dom nya var dock som Maud själv inte intresserade av vanligt bäverarbete, men det kan inte Maudan erkänna, för det satte hon ju hela sin politiska heder i pant på, och det kan ju ingen erkänna. Allra minst i Absurdistan!

  Men det är ju så här som med Nelly, dessa goddagspiltar vill klara av sina jobb.
  .

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  ollirein:
  Lyssnade på ditt tips om ”Kriminalmyten”,men eftersom det hela utspelade sig under tiden jag hade glädjen,att bo utanför Sverige,blev det ingen kommentar från mig…Men i stort har det ju INTE blivit,bättre sedan 2001.
  Vad betr.ovanstående ”sexhandel” kan man enbart le,och få ännu en förklaring till,hur alla dessa arbetsamma Zigenare,och andra kriminella utnyttjar svenskt naivt vanstyre…
  Lööf`s ”arbetskraft-invandring” låter sig inte förnekas..
  Slutligen lär rättegångskostnader och advokatarvoden bli större,än intäkterna blev för Nelly…

  Gilla

 • allemand

  Ibland måste man vila Olli, ge inte upp var dag har sin tid.

  Gilla

 • ollirein

  Ja men det är ett litet fall framåt att de har nämnt vilket medborgarskap de har. Men det står registrerat i förundersökningen och namn och födelsedatum. Även de fyra sista siffrorna finns med, men dem brukar vi ju lämna utanför.
  Adresser finns också, men det är att gå för långt, och skadar mest deras familjer. Men det blev här 11-0 till bortalaget, som Pettersson brukar skriva och det var också han som hade en PDF med förundersökning och de som ska åtalas i samma mål. Så är det Allemand. Jag blev besviken häromdagen då jag skrev mitt inlägg om Kriminalmyten och inte fick en endaste kommentar på det jag själv tyckte var ett av mina bästa inlägg någonsin. Du som har varit med längre än jag har, är det här saker som tagits upp tidigare. Visserligen var väl texten nyskriven men föredraget var från 2001, men behandlade tiden långt före det.

  Gilla

 • allemand

  Konstigt att Skånskan glömde sätta ut namnen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: