Ryssland skärper kraven på invandrarna


Av Stefan K

Jo, det är inte bara västvärlden som nu skärper kraven på de som tänker sig att flytta till respektive land. Även Putins Ryssland skärper nu kraven på invandrarna.

I grunden ligger problemen som skapades när det mångnationella Sovjetunionen rasade samman, hävdar Putin, som också ser hur nationalistiska grupper växer sig allt starkare i landet. I höstas gick exempelvis tusentals Moskvabor ut på gatorna och krävde att Putin skulle sätta sina egna medborgare i första sätet och sluta flirta med de muslimskt dominerade delrepublikerna i norra Kaukasus och den 24:e december anordnades en demonstration som samlade närmare 100 000 Moskvabor.

Putin vill nu stärka den ryska identitet som håller samman samhället och redan nästa år vill han införa examen i det ryska språket, den ryska historien och litteraturen för den som vill få status som invandrare i Ryssland. Dessutom vill han införa hårdare tag mot illegal invandring.

Källa: SR


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: