Djur o Natur

FjärranÖsternRedaktionen

En övergiven elefant unge , tros vara några veckor gamla, räddades av Sabah  Wildlife Rescue Unit på en plantage på Borneo.


Plantagearbetare fann elefant ungen i en djup vallgrav och den var fastklämd och oförmögen att röra sig.
”Elefanthonor  är en av de bästa mammorna i djurriket och överger normalt inte sina ungar.Elefanter skötas inte bara  av mamman utan  även äldre syskon och andra vuxna honor i flocken.
”Elefant ungen var mycket allvarlig uttorkad när den hittades och hade många sår på kroppen.
”Vår veterinär Dr Diana Ramirez  har  lyckats ge den stora mängder intravenösa  vätskor och behandlat såren”, säger enhetschef Dr Sen Nathan i ett uttalande.
”För närvarande har vi en veterinär och fyra personal som ger 24-timmars intensivvård.Om ungen överlever de närmaste 72 timmarna kommer dess chanser att klara sig vara stor. ”
Av Borneo Pygmy elefant finns bara  omkring 2000 individer kvar i det vilda.

NST

2 thoughts on “Djur o Natur

  1. Anders Askelöf, den här mannen har varit borta från Sverige i 30 år, vilka han spenderat i Östra och Södra Asien. Han har läst engelska tidningar lika länge, och där är det särskrivningarna som dominerar.
    Jag tror att vi får ha lite överseende med Fjärranösternredaktionen i detta hänseende.
    Detta har du förmodligen fram tills nu inte haft reda på, så ditt påpekande är naturligt, men nu när du vet hoppas jag att du tycker att det är bättre med lite för många särskrivningar, än att vara utan hans kunskaper från de platser han skriver från.

  2. VET nu hur jobbigt det skulle vara att rätta ALLA era dåliga särskrivningar? Kan ni inte göra det själva till nästa gång???
    I övrigt är sidan skitbra

Kommentera