Imam fick livstid för bombplan


Av Olli Rein

Kareem Ibrahim

Trinidads främste shiaimam Kareem Ibrahim dömdes i fredags till livstids fängelse för att ha planerat ett bombattentat mot JFK Airporti New York som skulle överglänsa 9/11- dådet.

Terroristerna tänkte spränga flygplatsens jättelika bränsletankar och sätta hela området i brand.  Åklagare anklagade männen för att vilja döda tusentals människor och lamslå den amerikanska ekonomin för att hämnas USA: s dåliga behandling av muslimer över hela världen, genom att använda sprängmedel för att spränga bränsletankar och de underjordiska rörledningarna som går genom ett angränsande grannskap i stadsdelen Queens.

Terrorledaren Russell Defreitas har arbetat som bagagelastare på flygplatsen. Han dömdes liksom medbrottslingen Abdel Kadir också till livstid. Den fjärde mannen i ligan Abdel Nur dömdes till 15 års fängelse.

JIHAD I MALMÖ

New York Daily Mail

JFK Airport

Det här hade kunnat sluta mycket tragiskt, anser Olli.  Nu resulterade det i tre livstidsstraff för islamisterna och ett 15 årigt fängelsestraff för den fjärde mannen i ligan. Då jag tyvärr inte känt till något om detta tidigare, så har jag inget mer att berätta för er. Troligen är det dock mer än vad resten av Sveriges befolkning får veta.


3 responses to “Imam fick livstid för bombplan

 • ollirein

  Nu har jag letat fram den nu 34-årige serb som varit i Sverige ca 10-12 år innan han kunde gripas för folkmord under kriget mellan Serbien och Kosovo.
  Han har nu 12.01.20 fått sin livstidsdom.Namn finns inget men ett intetsägande pixlat fotografi från PK SVR. Hur många fler vistas fria här i Sverige, hundratals kanske tusentals.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4920387

  Gilla

 • ollirein

  Det farligaste är ju att rädslan och misstroendet breder ut sig, och inte minst den rasism, som politiker och media anser sig bekämpa. Men det är ju ett konstigt sätt att bekämpa rasismen, genom att ge fri lejd till tidigare massmördare. Vi hade väl en här i 10 – 12 år, som hade varit med om massmord på oskyldiga albaner, och som vi nu får försörja i fängelset en 12-14 år och sedan till livets slut, då han knappast får något jobb på sina meriter. Det heter att han fått livstidsstraff men de är ju vi skattebetalare som får ta det ekonomiska ansvaret under hans livstid.
  Jag tittade lite nu i historiken, men hitta inget fort. Jag ska se om jag kan få fram namnet imorgon, nu är jag trött.

  Gilla

 • malmo

  Hej Olli, detta har inte jag heller hört ett knäpp om. Kanske no big deal för Sverige och svensk media eller svenska politiker.
  Jag oroas.
  Eva-Marie

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: