Lättare att återförenas


Av Stefan K

På grund av Migrationsdomstolen får nu familjer lättare att återförenas.

Det är bara två år sedan Migrationsdomstolen krävde styrkta identitetshandlingar för anhörighetsinvandring. För somalier innebar detta att bifallet för att få återförenas med ”sina familjer” sjönk från 90% till nära 0. I onsdags kom en dom som nu kommer att underlätta för somaliska barn att återförenas med sina föräldrar i Sverige. Det krävs ett DNA-prov, men detta är givetvis kosmetika. Vi har nu plötsligt fått höra att det i somaliska familjer är vanligt med adoptivbarn och tror någon att Sverige skickar tillbaka barn om det visar sig att DNA-provet inte överensstämmer med ”familjens”?

Hur många familjer det rör sig om framgår inte, men säkerligen är det tusentals somaliska familjer som nu får hit sina anhöriga och med tanke på storleken hos somaliska familjer lär det röra sig om åtskilliga tusen som anländer till Sverige lagom till sommaren. Göran Dahlström (S) i Katrineholm, lär slita sitt redan tunna hår i förtvivlan. De 400 somalier som väntas till kommunen kommer nu, vare sig Göran vill eller ej. Hans stora huvudbry blir nu att fundera ut vilka välfärdssektorer som får skjuta till de pengar som han sagt inte finns.

Grattis Sverige, tack Migrationsdomstolen.


2 responses to “Lättare att återförenas

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: