11-åringar rånar med kökskniv

Av Pettersson

Trots intensiv polisnärvaro i Malmö har flera personrån inträffat på kort tid. Rånarna misstänks vara ett gäng 11-åringar beväpnade med köksknivar. – Det är några småslynglar, men snart är de fast, säger Glen Sjögren, chef för polisens ungdomsrotel i Malmö.

Det unga rånargänget håller invånarna och flanörerna i kvarteren kring krogtäta Folkets Park och Möllevången i skräck. Sedan i söndags har minst åtta personrån eller försök till rån som kan knytas till barngänget inträffat.

 Pojkarna har vid några av rånen varit beväpnade med en kökskniv och gänget har främst siktat in sig på unga kvinnor.
– De hotar med kniven och stjäl offrens mobiltelefon, säger Glen Sjögren.
Inget av offren har hittills skadats allvarligt av rånargänget, en kvinna som rånades i Folkets Park i söndags kväll skars lindrigt i ena handen.
Malmö bevakas nu av en massiv polisstyrka som kallats in för att upprätthålla säkerheten efter de många morden och skottlossningarna som skakat staden. Trots det tvekar alltså inte de unga rånarna att härja och hota sig fram på gatorna.

 – Pettersson säger att det är lugnt i Malmö för det påstår Fridolin och Ullhagen och dessa myter måste man tro på.

Kvällsposten

1 thoughts on “11-åringar rånar med kökskniv

  1. Det är något minst sagt märkligt med det sätt på vilket polisen utför sitt arbete. I 99 fall av 100 ingen grips av dessa ligister som jagar runt i Malmö. Stenkastande ungdomar. Nej då dom kan fortsätta sin ”Lek” Vad är detta för skojeri.

Kommentera