Polisens tillslag röjde stor vapengömma


Av Pettersson

Sent i går kväll hittade Malmöpolisen en revolver, ett hagelgevär och två jaktgevär hemma hos en 39-årig kriminell man. I hallen hemma hos honom hängde revolvern i ett hölster, laddad med sex patroner.

Mannen finns på Malmöpolisens Fokus-lista med namn på kriminella som ska övervakas särskilt. Mannen anses tillhör de mest aktiva kriminella i Malmö.

Stoppades i bil: I går kväll såg spanare från Fokus-gruppen mannen i en bil vid Bulltofta och stoppade honom för en rutinkontroll. I bilen satt flera andra kriminellt belastade personer. Kontrollen visade att 39-åringen var påverkad. Polisen gjorde därför husrannsakan hemma hos honom.

Vapen på vinden: Första vapnet såg de direkt, den skarpladdade revolvern som hängde i ett hölster i hallen. På vinden fanns ännu mer vapen plus en stor mängd ammunition. Mannen erkände under förhör innehav men förnekade brott och släpptes efter beslut av åklagare.

-Samtliga vapen kommer att provskjutas och så ska vi försöka ta reda på varifrån de kommer, säger polisinformatör Lars-Håkan Lindholm.
Mannen är nu misstänkt för bland annat grovt vapenbrott.

– Pettersson undrar hur fan kan åklagaren besluta om att en kriminellt belastad person som är påverkad och fullskiten med vapen i sitt hem släpps??? Samtidigt som det pågår en jakt på kriminella och deras vapen och lagen med råge tillåter att han låses in.

Brott mot vapenlagen

  • Den som olagligt äger ett skjutvapen eller lånar ut sitt vapen till någon som inte har rätt till det döms för vapenbrott till fängelse i högst ett år.
  • Om brottet anses grovt döms gärningsmannen till fängelse i lägst sex månader och högst fyra år. Om gärningen begåtts i oaktsamhet eller om brottet är ringa döms gärningsmannen till böter eller fängelse i högst sex månader.
  • Om vapenbrottet bedöms som grovt ökar också möjligheten att anhålla och häkta en misstänkt person.

 

 Fulmedia


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: