Svensk 15-åring död i bombattentat


Av Pettersson

En svensk 15-åring var en av de över 50 som omkom i ett självmordsattentat i Irak idag. En man som klätt ut sig till polis sprängde på lördagen sig själv och över 50 andra till döds i staden Basra i södra Irak idag.

Ett av offren ska vara en 15-åring som bor i Sverige, men var i Irak för att hälsa på sin mamma. Det skriver Aftonbladet, som har pratat med pojkens pappa.

– Han åkte till Irak den 11 januari för att han ville vara hos sin mamma i Irak, som är sjuk. Det var bara tänkt att han skulle vara borta en månad, säger pappan till tidningen. och bryr sig tydligen inte om att ”svenska” 15-åringar ska gå i skolan.

Pojken ska ha varit tillsammans med en kusin, som skadades i attentatet, när det small. Det är kusinen som uppger att pojken dött. UD kan inte bekräfta att en svensk ska finnas bland de omkomna.

– Jag känner inte till det men vi håller på och undersöker uppgifterna. Är det folk som omkommit i bombdåd tar det tid att identifiera kropparna, säger André Mkandawire, som jobbar på UD:s pressavdelning till Aftonbladet.

– Pettersson säger typisk ”svensk” 15-åring, han kunde tydligen inte hälsa på mamman under jullovet utan tar en extra månad ledigt för att sedan skylla på samhället att han inte klarar skolan.

Fulmedia   


5 responses to “Svensk 15-åring död i bombattentat

 • mari

  I Sverige delas ut medlemsskap i parti o minut.
  Vid gränsen ” Vad vill du ha lille vän”? Svaret är självklart.
  Därför har vi ” sk Svenskar” runt om i världen som idkar all påfunds jävelskap i detta lands namn.

  Gilla

 • Naivtive

  Ville han umgås med sin muscha-morscha så borde han enligt alla normala regler stuckit ner i vecka 51 och varit tillbaka nu i stället, men icke.

  En mindre att försörja till dö-dagar javisst det gjorde vi ju. Nu gäller det ju bara att få gubben att upprepa grabbens bravad och goda föredöme så blir vi alla nöjda och glada.

  Gilla

 • Liza

  15-åringen hade visserligen en sjuk mamma där men visst är det märkligt att så många åker tillbaka till det land de flytt ifrån. Vissa reser ju för att kriga i hemlandet och sedan gnäller de för att det är svårt att ta sig tillbaka till Sverige igen.

  Svensk…Det gäller att snabbt få svenskt medborgarskap för då kan man göra precis vad som helst. Vi är fullständigt maktlösa då eftersom en svensk inte kan utvisas.

  Gilla

 • Stefan K

  Skolan har fått nya riktlinjer som ska reglera ledighet i fortsättningen. Tre giltiga skäl till ledighet uppges; Religiösa högtider, familjehögtider och vissa resor.
  Vad ”vissa resor” innebär står inte, men att hälsa på en sjuk mor kan vara en faktor, att åka på träningsläger med al-Qaida ett annat.
  Märkligt att de nya riktlinjerna enbart gynnar de nya svenska eleverna.

  Gilla

 • allemand

  Flytt från Irak, kyss mig långsamt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: