Nu kommer nästa sändning asylanter!

Av Olli Rein

Syriska rebeller

Allt fler syrier får stanna sedan Migrationsverket nyligen klassat konflikten i Syrien som ”svåra motsättningar” får fler asylsökande uppehållstillstånd. Men än anses inte ”inre väpnad konflikt” råda, något som skulle ge nästan alla rätt att stanna.
Under de första månaderna 2011 fick 7 procent av de asylsökande från Syrien stanna, men från december, då konflikten uppgraderades, är siffran 66 procent. Totalt sökte 466 syrier asyl i Sverige under året.

Läget i Syrien har drag av inbördeskrig men Migrationsverket och de migrationsdomstolar som ytterst uttolkar lagen har hittills inte velat bedöma det som en ”inre väpnad konflikt”. Ribban för att klassas som sådan är mycket hög. Det måste vara utdragna, intensiva strider och risken för civilbefolkningen måste vara stor.

– Det måste vara förenat med fara för en person att enbart vistas i landet, säger Migrationsverkets rättschef Mikael Ribbenvik.

Men det finns de som anser att myndigheterna gör en felbedömning som skickar tillbaka en del av de asylsökande till landet. Asylrörelsen i Stockholm vill se ett totalstopp.
– Vi tycker det är hemskt. Det är en krigszon där och ändå skickar de folk härifrån. Det är hemskt, för de riskerar livet, fängelse och tortyr, säger aktivisten Azad Qamsiloki till Ekot.

SKANSKAN

Ollis egna små funderingar:

De har redan förtrupperna etablerade här som synes. Ledaren tycks gå under namnet Azad, precis som härskaren över detta land gör. Vad är det som gör att dessa hoppar över alla mer närliggande länder och går direkt på Sverige. Förmodligen för att Sveriges politiker stjäl från den svenska välfärden och ulandshjälpen för att kunna bekosta ett fåtal välbeställda syrier, på samma sätt som de har bestulit det svenska folket vid ett stort antal tidigare tillfällen. Det får följden att alla verkar tro att drygt fyra miljoner arbetande svenskar ska kunna försörja hela Världens befolkning, förutom de fattiga förstås. Dessa blir kvar i de krigsdrabbade länderna och får då knappt någon hjälp alls, när de välmående ges företräde.

8 thoughts on “Nu kommer nästa sändning asylanter!

    • Skulle kanske tillägga,att jag tvivlar på att dessa nöjer sig med Berlins erbjudna enkla bostäder.Nu lär nog fotmarschen mot norr fortsätta !
      Bro`n till Paradiset,är ju endast c:a 25 mil från tälten…..

  1. Varför är det aldrig någon som frågar hur alla dessa ”fina” asylsökanden tänker försörja sig i Sverige? Själva alltså, inte att de får soc resten av livet.
    Så driver de sysslolösa omkring o begår brott o är allmänt aggressiva o otrevliga. Vilken fin framtid vi går till mötes.

  2. Syriens president Bashar Assad sade i en tv-intervju att ”bara en dåre mördar sitt eget folk”

    – Då vet vi det, han se det själv…

  3. Jag undrar om inte tigrarna skulle vara lättare att tämja än Mellanösterns alla rövare, som vi har fått in med alla dem som inte har sitt pass kvar vid ankomsten till Mecka, förlåt Malmö ska det vara. Dessa rövare härstammar givetvis från Ali Baba och hans fyrtio rövare, på den Arabiska halvön, och är dokumenterade i en sagobok. En annan sagobok sägs ha skrivits av någon Gud som kallas Allah, men det är ju en människa eller nåt i den vägen som hittat på alltsammans, som en självbiografi över sitt lösdriveri, och sitt stråtröveri, slakt av oskyldiga Judar, pedofili, krig mot köpmännen i Mecka och alla städer han med svärdets makt tvingade till sig. Den sagoboken är en av de råaste och mest krigsromantiska bok som någonsin skrivits. Den kallas för Koranen och började skrivas efter gubben Muhammeds död av hans vän och efterföljare Abu Bekr, vars dotter Muhammed fick gifta sig med när hon var sex år och Muhammed ca 55 och äktenskapet fullbordades då hon var nio år.
    De som skrev ned Muhammeds texter under tiden han levde såg att det var många motsägelser och att Muhammed inte var konsekvent, utan återtog vad han förut sagt, och som han även ändrade som han sa efter Allahs nya vilja.
    Ja här finns många sagor liknande dem hos Ali Baba i Tusen och en natt. Det är inte lätt att utreda vad som är rätt i ena stunden, eller den andra stunden, då ”Herrans vägar äro outgrundliga”. Men jag tror att det finns många avsnitt från ”Tusen och en natt” i Koranen, och många ”Suror från Koranen, som återfinns i sin helhet eller i delar av den i ”Tusen och en natt”.
    Dessutom kommer en stor del av texterna i Koranen, från Judarnas Torah och från den kristna Bibeln. muhammed var faktiskt bara en ”Copy Cat”.

  4. Vi skall vara glada så länge de inte hämtar hit de ”sista 3.000” indiska tigrarna och släpper dessa fria i naturen !!
    Samtidigt som tvåbenta individer från jordens alla hörn,får ett livslångt arbets / bekymmersfritt liv i Norden.Måste jag som djurvän,påminna om de andra otaliga och hotade animalerna,som ingen tycks bryr sig om !!

  5. Stefan K:
    Var glad så länge man inte hämtar hit de ”sista 3.000” indiska tigrarna och släpper dessa fria i naturen !!
    Samtidigt som tvåbenta individer från jordens alla hörn,får ett livslångt arbets o. bekymmersfritt liv i Norden.Måste jag som djurvän,påminna om de andra otaliga och hotade animalerna,som ingen tycks bryr sig om !!

  6. Problemet är att det bara är i muslimska länder som konflikter råder. Därför kommer dessa människor hit i stora skaror och det passar väl islamisterna som en hand i handsken. De vill ju erövra Europa med infiltration och stor nativitet.

Kommentera