Billström krävs på pengar


Av Stefan K

Veckan före jul skrev företrädare för sex Skånekommuner ett gemensamt brev till Tobias Billström och klagade på den ersättning man får för vårdnaden av de ensamma flyktingbarnen.

Malmö tar emot cirka 1000 barn/ungdomar varje år, men dessa placeras sedan i de elva transitboenden som finns runt Malmö stad. Detta har försatt kommunerna i en märklig och kostsam situation, menar företrädare för Trelleborg, Lomma, Svalöv, Vellinge, Svedala och Ystad.

Anders Berngarn (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma, säger att ”Vi har haft en bra dialog med Billström men vi är inte nöjda. Vi har inte plats till fler barn och vi vill få ersättning för våra extra kostnader”.

Oron från de sex kommunerna tillbakavisas dock av kommunalrådet Carina Nilsson (S) i Malmö som säger att ”Man faktiskt måste visa ett visst mått av humanistisk respekt. Det är staten de ska rikta sig till när det gäller pengarna. Vi sitter ju alla i samma båt när det gäller att inte få alla kostnader täckta”.

Källa: Sydsvenskan

I slutet av 2011 bjöds Tobias Billström till Katrineholm av kommunalrådet Göran Dahlström och landshövding Bo Könberg, för att diskutera mer statligt stöd till kommunen när 400 somalier anländer till sommaren.

Källa: Katrineholms-Kuriren

Visst är det lustigt när kommunpolitiker ständigt hävdar de ekonomiska vinsterna för de stora flyktingströmmarna och sedan går ut och kräver mer pengar för att de inte har råd? Synd att så få väljare inser att det är deras välfärdspengar som ryker all världens väg.


One response to “Billström krävs på pengar

  • Pettersson

    Malmö stad får 3,7 miljarder av övriga svenska skattebetalare i ”skatteutjämningssystemet” är nybyggarna i det mångkulturella paradiset så dyra att det inte räcker och de vill ha mer?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: