Stäng

Knivmord på känd affärsgata

Av Stefan K

Igår höggs en 18-åring ihjäl på Londons berömda affärsgata Oxford Street.

Mitt på dagen höggs ynglingen ihjäl och elva personer sitter nu anhållna, både för detta dåd och ytterligare ett knivdrama på samma gata, bara timmar efter mordet. Polisen tror att det rör sig om en sammandrabbning mellan två ungdomsgäng från samma område i södra London.
Källa: Nyheter 24

Nu får man i vanlig ordning vända sig till utländska medier för att få en bättre bild av händelsen.

Det första dådet skedde i en av skokedjan Foot Lockers butiker på Oxford Street och fyra timmar senare knivhöggs en yngling i Nikes butik på samma gata. Polisen tror att grälet började över ett par stulna träningsskor och skedde framför ögonen på chockade Londonbor som var ute och handlade på årets största shoppingdag, Boxing Day.

Vittnen säger att både offer och förövare tillhörde två gäng med svarta ungdomar som var ute för att snatta och att den dödade ynglingen knivhöggs inne i butiken, men lyckades ta sig ut på gatan innan han segnade ned på marken. Ett vittne säger att mördaren skrek ”Wallah”, ett arabiskt slanguttryck för ”Jag svär till Gud”, innan han högg kniven i bröstet på den avlidne.

Den mördade sägs vara en somalier vid namn ”Nutz” Seydou och kommer från södra London. På ett twitter någon timme efter dådet skrevs bl.a. följande: ”R.I.P. Nutz, vi kommer att sakna dig” och på Facebook skryter gänget som attackerade Seydou över sin gärning.
Källa: Daily Mail

En anhörig försöker ta sig genom polisspärren.
En av de gripna.

På videon längst ned i Daily Mails artikel syns klart vilka som är mest angelägna att ta sig till offret. Det är inte bara i Sverige den spännande mångkulturen gör sig påmind.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: