Nu åtalas ”svenskarna” för planerad terrorattack

Av Pettersson

Efter ett år i häkte åtalas snart de fyra män från Sverige som misstänks ha förberett en terrorattack mot JyllandsPosten i Köpenhamn. De skulle ”döda så många som möjligt” – ta gisslan och skära halsen av offren.

 Männen greps den 29 december förra året efter att svensk och dansk säkerhetspolis avlyssnat dem dygnet runt och lyckats avslöja deras plan på att utföra en massaker.

Vid tillslaget mot terrorgruppen beslagtogs bland annat en kpist, en pistol, ljuddämpare och 200 plastband som männen skulle använda för att bakbinda sina offer.

Sedan dess har de suttit häktade med fulla restriktioner. De omhäktades nyligen ännu en gång fram till den 19 januari efter beslut i domstolen i Glostrup. Flera av männen har ett kriminellt förflutet och är dömda i Sverige för bland annat narkotikabrott, överfall, misshandel, olaga hot och ofredande av kvinnor.

Skulle avrätta personalen: De fyra planerade att ta sig in i tidningarna Politikens och Jyllands-Postens  gemensamma lokaler på Rådhuspladsen i centrala Köpenhamn. Där skulle de övermanna och binda så många som möjligt ur personalen – för att sedan avrätta dem en och en.

– Aktionen ska ta 20 minuter och folk ska dödas. Vi ska inte vara som tjetjenerna. Vi ska inte förhandla, ska en av de misstänkta ha sagt i ett avlyssnat telefonsamtal, uppger tidningen Ekstrabladet. Syftet med aktionen skulle ha varit att hämnas på JyllandsPosten för dess publicering av

Kurt Westergaards så kallade Muhammedteckningar 2008. De finns HÄR.

Enligt Ekstrabladet misstänker dansk säkerhetspolis att initiativet kommer från en terrororganisation i Pakistan som heter Lashkar-e-Taiba. Den uppges stå nära al-Qaida och ligga bakom bland annat terrordåden i Mumbai i november 2008, då 164 människors dödades.

– Pettersson har läst detta i Expressen som talar om att ”svenskarna” är…  

MUNIR AWAD, 29: Gripen två gånger, misstänkt för terrorbrott, men släppt. Greps i december förra året efter att ha kört en bil med vapen från Stockholm över till Danmark. Misstänkt för förberedelse till terrorbrott och vapenbrott. Nekar. Tidigare dömd: För våld mot tjänsteman, försök till våld mottjänsteman och förolämpning.

MOUNIR DHARHRI, 44: Misstänkt för förberedelse till terrorbrott och vapenbrott. Nekar till brott. Tidigare dömd: Misshandel av sin sambo, misshandel av sin fru, olaga hot och narkotikabrott.

OMAR ABDALLA ABOELAZM, 30: Misstänkt för förberedelse till terrorbrott och vapenbrott. Nekar till brott. Tidigare dömd: Misshandel, olaga hot, ofredande, sexuellt ofredande och stöld.

SAHBI ZALOUTI, 37: Lärde känna Munir Awad i Pakistan. Misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Nekar till brott. Tidigare dömd i Pakistan för att ha tagit sig in i landet illegalt. Känd av Säpo.

-Pettersson skiter i om dessa hundar är svenska medborgare, de är fan i mig inte svenskar. Expressen hånar de som som byggt Sverige, dess islamister delar inga värderingar som gör en svensk till svensk. De utnyttjar de naiva svenska politikerna.

Expressen

2 thoughts on “Nu åtalas ”svenskarna” för planerad terrorattack

Kommentera