Stäng

Arbetskamrat åtalas för knivmord – dömd till 9 år

Av Pettersson

Uppdatering 2011-12-15: Ilarde Furet Ruiz dömdes idag till nio års fängelse och livstids utvisning. Han ska även betala skadestånd till den mördades barn på sammanlagt 341 000 kronor.

Detta enligt GT.se som glömde tala om vad mannen hette…

Tidigare 2011-11-22: En 31-årig man åtalades på måndagen för att ha mördat en arbetskamrat med sex knivhugg i Frölunda i början av oktober.

Mannen har suttit häktad för dråp, men kammaråklagare Johan Udén väljer att ställa honom inför rätta misstänkt för mord.

– Ja, jag gör bedömningen att han redan i förväg planerat att gå till angrepp mot 41-åringen, förklarar Johan Udén.

Själv har 31-åringen hävdat att han skulle ha blivit attackerad med en trädgårdshacka och därefter agerat i självförsvar. Kraften i och omfattningen av det våld han använt, talar dock emot att det rört sig om lagligt nödvärn. Enligt stämningsansökan har det 41-åriga offret huggits med en kniv fyra gånger i högerbenet, samt två gånger i bålen. Den direkta dödsorsaken uppges ha varit en avskuren lårblodåder samt skadorna på lungsäcken.

Dramat utspelade sig tidigt på morgon, på en innergård på Näverlursgatan i närheten av Frölunda Torg. De två männen, som båda var anställda av ett entreprenadföretag i Angered, kom ihop sig. Den 41-årige flerbarnspappan hade anlänt i bil för att hämta sin jobbarkompis. Precis som han alltid brukade.

De skulle åka tillsammans till sin arbetsplats. Männen, iklädda i orangefärgade skyddskläder, hamnade dessförinnan i en ljudlig diskussion och ett handgripligt slagsmål – under vilket 31-åringen sålunda drog fram ett stickvapen. Den påstådde gärningsmannen hade själv armen i gips när han fördes in till den inledande häktningsförhandlingen. Det var för honom det fysiska resultatet av det fatala tumultet.

Den exakta orsaken till konflikten finns det flera teorier om. 31-åringen menar att han under lång tid hade trakasserats av 41-åringen. Samtidigt har alltså den äldre mannen varje dag hämtat den yngre, för gemensam resa till jobbet …

 Ovanstående är artikeln exakt från GP.se

 – En utmärkt artikel tycker Pettersson som har en viss förståelse att GP inte hade plats att nämna att den åtalade är Ilarde Furet Ruiz som ser ut att vara en trevlig herre… 

 Bilden från VGNT

1 reaktion på “Arbetskamrat åtalas för knivmord – dömd till 9 år

  1. Jo tjena,han ser mer än lovligt drogad ut på bägge bilderna. Och varför har han påskägg på skallen för? En riktig svärmorsdröm.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: