Krigsskadade libyer kommer hit och slåss med kniv

Av Pettersson

För några dagar sedan läste vi om att polisen var tvungna att skjuta en man i benet som hotade dem med kniv. Mannen i 30-årsåldern som skottskadades i Åhus sent på måndagskvällen har opererats och kommer att förhöras. Mannen är misstänkt för försök till grov misshandel och hot mot tjänsteman.

–  Polisen kallades till ett bråk, det är lite oklart hur många personer som var inblandade. Polisen ingrep och en av de inblandade vände sig mot polisen som kommenderade vederbörande att lägga kniven ifrån sig. Men han fortsatte och situationen blev så trängd att polisen använde tjänstevapnet. Först sköt han varningskott och sedan verkanseld mot benet, säger Stefan Åkesson, som är pressansvarig på polisen.

– Pettersson säger Sverige ställer upp trots att vår egen sjukvård går på knäna och tar hand om krigsskadade libyer men de är inte värre skadade än att de börjar slåss inbördes så polisen får skada dem på riktigt.

Kristianstadsbladet HÄR, HÄR och HÄR

3 thoughts on “Krigsskadade libyer kommer hit och slåss med kniv

  1. Kanske ska skriva att denne libyern hotade att döda sig själv, han var arg för att de har inga vinterjackor, de blir inte omhändertagna där, de sitter bara på hotellet utan att veta nått. Han är oxå blind o förstår inte ett enda ord svenska. Han har inte gjort illa någon eller något!

  2. Där misstog man sig helt…Trodde i min enfald, att Sverige skulle rikligt lönas med olja,av arabvärldens brödraskap och övriga islamister!!
    Alltså blev nu hela “kampinsatsen”,av svenska Jas-planen,en form av skottskada i eget ben…
    Istället för oljan importerar man nu lytta handikappade rebeller,”frihetskämpar” o.s.v
    Någon som innerst inne tror,att dessa nomader någonsin återvänder hem till “frihetens” Libyen,knappast !!
    Med sådana “svåra” krigskador har de ju nu alla möjligheter,att direkt gå in i svenska sjukpensions-systemet…Det utan extra prövning,av art som våra pursvenskar måste genomgå !!

Kommentera