Muslimska Barbarer

FjärranÖsternRedaktionen

En militant grupp som vill genomdriva islamisk lag i hela Nigeria, har skjutit och dödat två barn till en före detta medlem av gruppen  ” för att han konverterat till kristendomen”.

Boko Haram
Gruppen ”Boko Haram”, som betyder ”Västerländsk utbildning är en synd”, utförde morden när dom kom på att en före detta kollega  konverterat till kristendomen. När man upptäckt att mannens omvänt till kristendomen, stormade medlemmar av  ”Boko Haram”  hans hem, kidnappade hans två små barn och per telefon  informerade de honom om att de skall döda dem som vedergällning för hans illojalitet mot islam. I telefon, hörde mannen ljudet av de skott som mördade hans barn .
Mordet är en del av vad Nigerias president Goodluck Jonathan  kallar ”det avskyvärda våld” som började November 4 främst i och runt Damaturu, huvudstad i norra  Nigeria. Kristna missionärer berättar att muslimska ”extremister” från Boko Haram också har krävt att kristna reciterar den islamiska trosbekännelsen. De som vägrade, har enligt uppgift slaktats på plats.  Dessutom har  Boko Haram bränt minst 10 kyrkor i vilka man stängt in kristna . Boko Haram: s ”mål är införa sharia lagar i hela Nigeria  stoppa sekulär utbildning genom att bomba skolor och universitet , de vill också stoppa  ”allt som uppfattas som utländskt inflytande.”

Kommentera