Negerkungens barn, Pippi Långstrump är rasist

Av Pettersson

Pippi Långstrumps pappa är negerkung, det vet miljoner barn över hela världen som vuxit upp med Astrid Lindgrens böcker om Pippi Långstrump.

Vi lever i dag i ett mångkulturellt samhälle. Detta är skälet till att den tyska forskaren dr Eske Wollrad vid Sachsens antidiskrimineringsbyrå nu går till angrepp mot Astrid Lindgrens storsäljande böcker om Pippi Långstrump.

Världen i dag ser inte ut som den gjorde när böckerna om Pippi Långstrump skrevs, och det är detta som fått forskaren att reagera.

– De visar nästan bara den vita världen. Det är inte verkligheten i dag, säger Wollrad till tyska Bild.

Som ett exempel på rasismen i böckerna nämner Wollrad Pippis resa till Söderhavet och Kurrekurreduttön, där de svarta barnen kastar sig för Pippis fötter.

– Petterson undrar om den duktige forskaren vet att Astrid Lindgren för det mesta skildrar Småland och att boken skrevs 1945 och Småland och Sverige var en vit värld då, fast Pippi ser ut att trivas bland negerbarnen och mångkulturen i Söderhavet.

Aftonbladet

5 thoughts on “Negerkungens barn, Pippi Långstrump är rasist

 1. Dessutom finns där inga negrer på Söderhavsöarna. tacka vet jag när Rudolf Putte Kock refererade fotboll från England, när den förste färgade (är det bättre) fotbollsspelaren spelade i Arsenal. Jag tror det var Viv Andersson som senare även spelade för Englands landslag. Putte var begeistrad i negern, som han sa, ja han var nästan förhäxad av negern, men han visste inte vad han hette så han kallade honom rätt och slätt negern. Negern tar bollen och spelar upp. Negern springer upp efter kanten och negern nickar. Sedan var det någon vid hemmastudion som tyckte det var förskräckligt, och försökte få putte att lära sig namnet istället och att inte säga negern, därför bokstaverade han till Putte som inte hörde för publikens skrik och sånger, så han tog till namn för att putte skulle förstå. Från stockholm hördes N som i Nicklas E som i Erik och Gsom i Gustav. Då sa putte, jag hör dåligt vad de säger i Stockholm, men jag tyckte de sa att negern hette Nicklas Erik Gustavsson men det här är ju England, där heter ju ingen så, inte ens negrer.

 2. Jag är ju bara så glad att jag hittat Pippi filmer på nätet när Pippis pappa fortfarande är negerkung, vad är problemet?????
  Om man inte gillar det, flytta härifrån nu och håll käften!
  Mina barn älskar filmerna!

  Sen rent juridiskt, vad är Astrid Lindgrens skriva ord värda? Gäller inte copyright mm? Vem skriver om Marx och Lenins verk bara för att det inte är tidstypiskt?

 3. Snart är väl all gammal litteratur förbjuden om idioterna skall få fortsätta.
  Spanien bl a måste byta vissa ord i språket: Svart heter på spanska negro.!!!

 4. Pippi var en föregångare i ”vi gillar olika”.
  Tack vare henne fick Tommy och Annika se världen utanför Sveriges gränser, så vad gnäller Eske om!??
  Och tänk vilken djurvän hon var. Heja Pippi!!!!

Kommentera