Narkotikadömd ber om nåd

Av Olli Rein

Beatrice Ask


En man från Kungsbacka som dömts till sju års fängelse, för bland annat grovt narkotikabrott,  ber regeringen om nåd.

Mannen dömdes i hovrätten till sju års fängelse, i huvudsak för att han innehaft och förvarat sammanlagt 3,2 kilo amfetamin. Enligt mannens advokat ligger straffets längd i överkant av det så kallade tabellvärdet.

I ansökan till justitiedepartementet hänvisar advokaten till en dom i Högsta domstolen som meddelades samma dag som domen mot Kungsbackabon. I den framhålls bland annat att övre delen av straffskalan främst är avsedd för organiserad brottslighet.

Hade Högsta domstolens dom meddelats tidigare hade straffet för Kungsbackabon sannolikt blivit avsevärt lindrigare, skriver advokaten. Han anser att rättsskipningen blivit helt slumpartad och att mannens straff därför bör halveras.

Justitiedepartementet ska nu ta ställning till ansökan.

GP

Nu har man alltså lyckats med att få bort en knarkhandlare åtminstone upp mot fem år,  efter att  oavsett hur djävliga de än varit under fängelsetiden så får de ju avdraget sista tredjedelen av straffet.

Då ger man knarkhandlaren rättigheten att ansöka om nåd hos regeringen, för ett lägre straff. Det ska absolut inte ens få förekomma, utan efter Hovrätten ska det vara kört, när det gäller sådana ungdomsförstörare som knarkhandlare. En typ som skiter fullständigt i hur många liv denne förstör.

Olli hoppas nu att justitieminister Beatrice Ask har några av sina gredelina kuvert kvar, och att hon använder dessa att skicka avslag i med vändande post för dessa samhällets allra värsta fiender, och att man på så sätt tar bort dem från knarkhandeln under så låg tid som möjligt. Allt annat skulle ju vara kontraproduktivt ur samhällets synpunkt.

Kommentera