Illavarslande i Tunisien


Av Pettersson  

Uppdatering 2011-10-24 20:00: Har precis tittat på SVT Rapport mellan 19:30 och 20:00. Märkligt nog inte en bild eller ett ord om valet i Tunisien. Det är ett grov tjänstefel att inte ha bättre bevakning och frågan är varför?

Tidigare 2011-10-24.

Tunisiska myndigheterna räknar röster från valet igår. Mycket tyder på att det en gång förbjudna islamistiska partiet kommer att vinna med c:a 40 % av rösterna i landet som utlöste uppror över hela arabvärlden.

”Under kampanjen har det islamistiska partiet var ganska disciplinerat och har lovat att de kommer att skydda de mänskliga rättigheter, att de  kommer att skydda kvinnornas rättigheter och upprätthålla jämställdhet, men i själva verket är detta en öppen fråga”, säger Ricky Goldstein som observerade valet för New York baserade Human Rights Watch. ”Deras politik inom vissa områden är vag och tvetydigt.”

 – Pettersson säger att val är val och detta verkar ha gått något så när rätt till men att islamiskt parti som lovar att skydda de mänskliga- och kvinnors rättigheter är inget islamsk parti. Så här har vi en gravat hund.

 Ynet   För den vetgirige finns en zoombar kartlänk HÄR


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: