Grov brottslighet i förorten en myt

Av Stefan K

”Experten” Jerzy Sarnecki hävdar att den grova brottsligheten i våra förorter är en myt och att den minskat kraftigt på senare år.

Sarnecki kallar Ilmar Reepalus förslag om att utvisa grovt kriminella nysvenskar för krystat. Att grovt kriminella gängmedlemmar skulle avskräckas av hotet om utvisning tillbakavisar han bestämt.

Sarnecki hänvisar hellre till en hundra år gammal amerikansk utredning som säger att en stor brottslighet finns i områden med stor fattigdom, hög arbetslöshet och många immigranter.

Källa: Nyheter24

Nu vill inte jag kalla mig för ”expert” som Jerzy Sarnecki, men är det inte just det som är problemet? Fler invandrare än vi kan hjälpa till egen försörjning skapar hög arbetslöshet, som i sin tur bidrar till fattigdomen, som sedan ligger till grund för den stora brottsligheten.

Här har vi alltså ytterligare en av dessa ”experter” som säger vad vi inte ska göra, men som inte nämner vad vi ska göra. Nu vet inte jag vad invånarna i våra förorter säger, men upplever de att brottsligheten är en myt på det sätt som Sarnecki gör? Sarnecki som förövrigt valt att bosätta sig långt från förortens otrygghet.

Apropå ”experter” så ska det nämnas att en av Expos självutnämnda ”experter”, Alex Bengtsson, är krönikör på Nyheter24 som uppgifterna är hämtade från. Det gör förstås Nyheter24 till opartisk och trovärdig.

Vill ni läsa Expo-Bengtssons bloggar på sajten har ni dem här.
Hans krönikor återfinns här.

2 thoughts on “Grov brottslighet i förorten en myt

  1. Vad vet Jerzy Sarnecki om förortens förhållanden? Karln bor i en exklusiv arkitektritad villa i ett ombonat område på Lidingö.

Kommentera