Smygislamisering trots allt?


Av Stefan K

I Jönköpings kommun har skolorna gjort en överenskommelse med de muslimska församlingarna. Islamisering eller ej, döm själva.

I bifogat dokument kan ni läsa hela uppgörelsen, men här följer några smakprov:

  • Att skolan ska uppmärksamma Ramadan och andra högtider i undervisningen.
  • Elever som fastar under Ramadan ska ej deltaga i gymnastiken, utan beredas andra uppgifter i klassrummet.
  • Muslimska elever ska ges ledigt under Ramadans högtider, max tre dagar.
  • Elever som drabbas av samvetskval p.g.a. skolmaten ska få äta hemma under terminen.
  • Att flickor får bära huvudbonad under skolgymnastiken.
  • Möjlighet till enskilda duschar ska kunna ordnas.
  • Underkläder och t-shirts får användas vid duschning.
  • Muslimska elever ska slippa närvara vid kristna högtider som exempelvis advent och lucia.

Ja, detta var några aptitretare från överenskommelsen, men än roligare är det att läsa de muslimska församlingarnas krav som ligger till grund för det hela.

Samma politiker som ihärdigt påstår att det förekommer en smygrasism i Sverige, hävdar bestämt att det inte pågår någon smygislamisering i landet. Döm vad ni själva tycker, men jag har min åsikt klar och den baseras inte bara på skolans värld, utan de segregerade badtider som fler och fler badhus inför, på de lunchrestauranger som plockat bort allt fläskkött från menyerna, på rättsväsendet som lär sig arabiska, på de räntefria lån som kan komma att införas inom kort, på de muslimska kvinnor som frivilligt ställer sig utanför arbetsmarknaden med hjälp av sin religiösa klädsel osv.

Roligast blir det dock när alla andra religiösa grupper, minoriteter och etniciteter kräver att också de ska hörsammas och blidkas. Då, om inte redan, har vi den splittringspolitik som ett av åtta riksdagspartier varnar för.

Ladda ned uppgörelsen (pdf-dokument) och fråga din närmaste lärare om detta är något de kan tänka sig i sin skola? Det kanske blir intressant att vara lärare i Sverige när de ledigheter man är van vid försvinner för att muslimska skolbarn måste läsa igen de ledigheter man haft under läsåret. Kommer sedan ytterligare krav från andra grupper så lär väl både påsk, midsommar, jul och stora delar av semestern ryka all världens väg. Om politikerna inte löser det så att muslimska barn går i separata klasser, skillda från de övriga. M.a.o. ett allt mer segregerat samhälle.

Jag har skrivit ett mejl till vår skolminister Jan Björklund angående uppgörelsen. Jag väntar mig inget svar, men det som kommer läggs upp här på petterssons. Håll utkik!


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: