Ny polisvädjan om överfallsvåldtäkt

Av Pettersson

Den grova överfallsvåldtäkten inträffade vid 01-tiden på fredagsnatten vid Norrhammarskolan i Skellefteå, intill den grusplan som finns på skolområdet.

Skelleftepolisen använder sig av ett tio-tal utredare för att försöka klara upp det allvarliga brottet.

Lars Westermark är förundersökningsledare: – Vi jobbar med att få en bild över vilka som rört sig på Norrböle på fredagsnatten. Även om ett antal personer hört av sig till oss, hoppas vi att fler gör det. Det som kan uppfattas vara en oväsentlig detalj för en enskild, kan vara viktigt för polisen, påpekar han.

Har ni fått in tips om personer som uppträtt avvikande mot kvinnor?  – Vi har fått in uppgifter som på olika sätt är intressanta, mer kan jag inte säga nu. Men det är viktigt att varje enskild inte själv bestämmer vad som är intressant, överlåt detta till polisen, vädjar Lars Westermark.

Just nu släpper inte polisen ytterligare uppgifter om gärningsmannens signalement.

Fick ni tag på de tre tjejerna som ni efterlyste via Norran?

– Ja de har hört av sig igen. Uppgifterna lämnades anonymt, men vi har fått ställa kompletterande frågor för att få klarhet kring eventuella iakttagelser som gjorts.

Så långt Norran

– Pettersson vill bara tillägga att polisen vädjar till allmänheten och ser mycket allvarligt på det inträffade. Trots denna vädjan återger media inte polisens signalement på gärningsmannen som är en man, under 180 centimeter lång. Han uppges inte vara svart, inte heller vit och ska ha talat svenska med brytning.

 Telefonnumret till polisen är 114 14.

Kommentera