Domarna i Ekbergs-kuppen stod sig


Av Pettersson

Natten till den 18 februari 2011 använde sex personer två stulna bilar som murbräcka för att forcera entrédörren till den exklusiva klädaffären Ekbergs i Kristianstad. De sex männen plockade därefter med sig varor från herravdelningen till ett värde av 400 000 kronor. Samtliga av herrarna fastnade dock på butikens övervakningskamera.

Nu har domarna kommit. Tingsrätten dömde, gärningsmännen och åklagaren överklagade men hovrätten gjorde bara en mindre justering. En av tjuvarna, en 25-åring, fick en villkorligt medgiven frihet från ett tidigare fängelsestraff indragen.

Det innebär att 25-åringen får sitta drygt tretton månader i fängelse istället för tio månader.

En annan 25-åring dömdes till skyddstillsyn och en 34-åring, som gjort sig skyldig till ytterligare en grov stöld, till fängelse i ett år och två månader.

Sex män fälldes för den grova stölden mot Ekbergs den 18 februari. Vid klädkuppen användes två stulna bilar som murbräckor när entrédörren till butiken forcerades. Tjuvarna stal sedan kläder för stora belopp.

De dömda männen ska tillsammans betala ett skadestånd på cirka 225 000 kronor till försäkringsbolaget, fastighetsägaren och butiken.

Så långt Kristianstadsbladet

−        Pettersson vill bara tillägga det som det utmärkta Kristianstadsbladet inte hade utrymme för samt ge ett förslag på en annan rubrik till nästa gång.

Exempelvis på rubrik kunde vara ”Invandrarliga döms för inbrott och grova stölder”. En sådan rubrik har dessutom den fördelen att den går att återanvända regelbundet.

De som dömdes i tingsrätt och hovrätt är den 25-årige Nabih Turkie, 25-årige Kaiwan Balisani, 34-årige Marek Arkadiusz, 19-årige Vafa Ackramudin, 21-årige Rami Ziab och 16-årige Ahmed Abbas.

 Dessutom verkar åklagaren Pär Andersson ha glömt att yrka på utvisning.


One response to “Domarna i Ekbergs-kuppen stod sig

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: