Nu har nyckelskramlarna vaknat igen

Av Stefan K

Nyköpings berömda Nyckelskramlare har vaknat till liv igen.

Den 24:e september hyrde den nazistiska organisationen Fria Nationalister borggården på Nyköpingshus för en privat fest. Uppenbart befann sig den lokala tidningen SN på plats eftersom de detaljerat kunde beskriva festens innehåll. Varför de befann sig på plats får de själva svara på, för inte kan de väl bygga en artikel på grova gissningar och förutfattade meningar? Artikelförfattaren Tommy Kägo kan säkert svara på detta. Artikeln i SN den 27/9

Jag lägger inga synpunkter på festen i sig. Personligen ogillar jag de ideal som festarrangörerna står för, men i Sverige är det ännu inte förbjudet att arrangera fester med upphovsmakare för tvivelaktiga grupperingar, vilket också de ansvariga för uthyrningen påpekar.

Festen i sig fick den numera sömniga lilla gruppen med pensionerade damer och herrar att plocka upp sina husnycklar och uppmana till kamp. Det lustiga är att de inte bara vill manifestera mot de grupperingar som emellanåt gjort Torget i Nyköping till en skådeplats för våld mellan höger- och vänsterextremister. De uppmanar också till en manifestation mot ett demokratiskt invalt parti i både riksdag och kommunhus. Två insändare i SN den 1:a oktober väcker frågan om Nyckelmanifestationen verkligen vänder sig mot samtliga extremister i Sverige eller om den är partipolitiskt betingad? Nyckelskramlingen i Nyköping startades 2008 av främst invandrade kommunister från Sydamerika.

Insändare 1 den 1/10
Insändare 2 den 1/10

2 thoughts on “Nu har nyckelskramlarna vaknat igen

  1. Ja fy tusan råka passera torget när dom höll på som mest 🙁 Tycker dessa nyckelskrammlare är dom riktiga rasisterna som öppet visar sitt missnöja för vissa grupper i vårt samhälle o vill stöta ut dom. Denna hets mot folkgrupp är tydligen legal 🙁

  2. Märkligt, två insändare i lördagens SN om nyckelskrammlarna igen och SN:s politiske redaktör som säger att det blir för tjatigt med kritik mot invandring hela tiden. Kritik mot SD verkar dock inte bli för tjatigt tycker SN.

Kommentera