Stäng

Södermanlands Nyheter och demokratin

Av Pettersson

Pettersson har med en dåres envishet hävdat att vår lokaltidning Södermanlands Nyheter behandlar partier, insändare och inlägg olika beroende på åsikter. SN hävdar lika envist att så inte är fallet, ingen sorteras bort på grund av sina åsikter. Punkt.

Det är naturligtvis svårt att bevisa vem som har rätt. SN har facit och ser vad som kommer in till dem. Jag vet vad jag skrivit och vad som inte publiceras, oftast på grund av ”utrymmesbrist” men det finns även andra källor både utanför och innanför SN som hävdar att censur förekommer.  

Om detta kan vi träta men det finns bevis, solklara bevis som inte ens SN kan förneka. Varenda dag publicerar på nätet ”Partibloggar” där kan vem som helst se vad chefredaktör Carstorp anser om demokrati trots hans fina ord om att demokratin måste leva även mellan valen.

Ett parti saknas, det är ett parti som är lagligt, det är representerat i Sveriges Riksdag, i Södermanlands landsting och i kommunerna i SN:s spridningsområde. På det partiet röstade 340 000 väljare i det senaste valet och det var fler än de som röstade på vänsterpartiet och kristdemokraterna.

Detta parti har flera gånger i över ett års tid varit i kontakt med SN om att få skriva på partibloggarna men svaret uteblir.

Göran Carstorp håller sig undan, han har nog gömt sig i 68-vänsterns rödvinsdimma och har glömt vad han lärde sig på journalisthögskolan om yttrande- och åsiktsfrihet.  

”Men ett demokratiskt samtal får inte låta sig begränsas till en valrörelse vart fjärde år, det måste leva hela tiden. Därför låter vi bloggsuccén få leva vidare. Bloggarna byter samtidigt namn till Partibloggarna, men upplägget är detsamma” Göran Carstorp, chefredaktör och ansvarig utgivare för Södermanlands Nyheter.

SN Partibloggar 

SN har givetvis i demokratisk anda fått en insändare på ovanstående tema. Pettersson tar för givet att den publiceras för demokratins skull och för att SN ofta frågar sina läsare om åsikter om tidningen.

2 reaktioner på “Södermanlands Nyheter och demokratin

  1. Jag tror att jag ska ge dom en hint om att tidningen bör göras i mjukare papper, så att det ända den är användbar till, blir mer njutbart än det hårda papper den är tryckt på idag kan erbjuda på utedassen vid sommartorpen.

  2. Bra att du belyser detta för då vet vi att Carstorps beslut om att inte ta med SD när samtliga partier fick presentera sig i valrörelsen, berodde på personliga principer och inte p.g.a. utrymmesskäl som han påstod.
    Ja, jag mejlade och frågade.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: