Al Salam – Fredens lag i fotboll


Pettersson

Östnytt inleder idag en serie om utvecklingen inom fotbollen och det allt mer ökande fotbollsvåldet där hårda ord, våld och hot blivit allt vanligare.

Idag har Östnytt besökt ett lag som hängts ut som ett riktigt värstinglag. Al Salam, betyder fredens lag. Lagets framfart har kantats av röda och gula kort samt stora skandalrubriker i tidningarna.

Al Salam spelar i division 6 där man normalt bara har en domare men när ”fredens lag” spelar har Södermanlands Fotbollsförbund beslutat att det ska användas ett tredomarsystem.  

Wassim Al Hajali är ordförande i Al Salam, han tycker att det är domarens fel och säger att när vi är lite högljudda eller om vi sparkar bort bollen så blir det rött kort. Andra lag får inte samma straff.

─ Pettersson säger att det är inte bara fotbollen som drabbats av ökande våld men en sak är sig lik. Det är alltid någon annans fel.

Inslag om Al Salam i Östnytt HÄR


2 responses to “Al Salam – Fredens lag i fotboll

  • Kralj Vuk

    Jag vet inget om hans kvalifikationer när det gäller fotboll. Mannen är kirurg på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Jag vill ogärna uttala mig om hans kompetens inom det området. Vill inte riskera att göra mig skyldig till förtal.

    Gilla

  • ollirein

    Det där skäggmonstret skulle inte få lämna moskén, annat än för arbete. Han har nog inga kvalifikationer att leda ens ett lag i division sex. Fotbollsförbundet skulle inte godta ledare för fotbollslagen, som inte har ungdomsutbildning och minst godkänd steg 1 utbildning i fotboll och med ambition att gå steg 2 utbildning inom högst ett år. Det är så mycket att lära för att kunna lära ut, att de ledare som inte har kunskap, inte får någon respekt från spelarna och därmed kan inte ledaren upprätthålla disciplinen. Lag som startas från grunden behöver tränas och spela vänskapsmatcher under minst en säsong, för att veta var gränsen går när de startar i seriesystemet med tävlingsmatcher. En svensk ledare är att föredra, för att lotsa in laget i hur vi spelar tävlingsfotboll på lägre nivå i Sverige, han kan gärna ha ett hjälptränare som förstår språket och en lagledare, som är en ledare i alla lägen. Hetlevrade dårar finns det gott om bland dessa fotbollsspelare, så då behövs det ledare som kan ta allt med ett upphöjt lugn.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: