Utpressad fick iväg sms

Av Olli Rein

Polisen stod och väntade på utpressare som tvingat en man att sälja sin bil till underpris.

En man som satt in en annons på sin bil mötte en intresserad köpare på tisdagen. Säljaren ville ha 14 000 kronor för bilen.

När köparen ville provköra bilen följde säljaren med. Färden gick in till Malmö i hög hastighet och när köparen stannade bilen  stod sju eller åtta män runt den. Enligt polisanmälan tvingade männen säljaren att lämna ifrån sig sin bil och skriva under köpekontraktet för 9000 kronor.

Säljaren skjutsades sedan tillbaka till Lund, men under tiden hann han få iväg ett sms till en anhörig. I Lund stod polis och väntade på sällskapet.

Två män i 20- och 50-årsåldern greps och sitter nu anhållna hos polisen i Lund, misstänkta för utpressning.

Och vilka är det som kan uppbåda sju eller åtta man, för att skrämma någon att sälja sin bil för 2/3 av vad han hade tänkt sig, och har alla dessa män  församlade vid en och samma adress i Malmö? Det är väl broscher, kusiner och far- och morbröder till köparen som inte har något annat för sig än att ägna sin tid åt ren brottslighet. Att dessa kommer från något Mena-land eller Afghanistan och Somalia, ger inte ens insatsen tillbaka hos en bookmaker, tippar Olli, som är van att vinna sådana här vadslagningar.

Sydsvenskan

Kommentera