Svarta pengar

Av Stefan K

Krogfusket fortsätter i Sverige.

När Skatteverket i Västsverige gjorde anmälda kontrollbesök upptäckte man att var fjärde krog tog betalt i svarta pengar genom att inte slå in försäljningen i kassan.

[kaltura-widget uiconfid=”535″ entryid=”1_jdmgbor4″ width=”400″ height=”330″ addpermission=”” editpermission=”” /]

Denna bransch vill Reinfeldt gynna med skattelättnader. Suck!

2 thoughts on “Svarta pengar

  1. Kan det vara så att just möjligheten till svarta pengar har koncentrerat nyanlända till krogbranchen. Detta har historiskt gjort att det är en löjlig överetablering av diverse krogar och pizzerior och är det för många som skall dela på kakan är det svårare är få ekonomin att gå runt. Det finns rätt många företagare som faktiskt hävdar att vi har ett bra företagsklimat i detta landet. Det är inte alla länder som har samma generösa avdragsmöjligheter, det borde vara så med Moderater vid styret och även sossar som hyllar entreprenörer som hjältar. Sen kan man alltid ha synpunkter på byråkratin. Min personliga synpunkt på Sveriges företagsklimat är att fogden ligger hopplöst långt efter pizzabagare som byter med broschan och kusiner stup i kvarten för att aldrig en krona skall behöva komma Svenne tillgodo.

  2. Fast å andra sidan är det inte så att idag är det i princip omöjligt att driva en krog helt vitt utan att gå i konkurs… så vissa förändringar i reglerna och/eller skatterna måste ju göras. Borde utökas till fler branscher sen. Sverige är inte särskilt företagarvänligt alls.

Kommentera