Stäng

Färre asylsökande att vänta

Av Stefan K

Migrationsverket sänker sin prognos för antalet asylsökande i år, från de beräknade 30 000 till 29 000.

Jag tillhör de som inte tror på synska personer och jag tror inte på Migrationsverket då de tidigare år skrivit upp prognoserna vartefter. Dessutom lämnar man en passus och refererar till oroligheterna i Libyen och Syrien. ”Utdragna konflikter kan gör att fler söker sig Sverige”, säger man.

Även under de kommande fyra åren så räknar man med att ta emot 29 000 asylsökande per år, apropå detta med att vara synsk.

2010 hamnade Sverige på en tredje plats bland de europeiska länderna i fråga om asylsökande. Med de 31 819 som sökte asyl, slogs man bara av Frankrike med sina 52 000 och Tyskland med sina 41 000.

Eurostat har siffror från 2009 för den intresserade och även detta år tronade Sverige bland de fyra länder som tog emot flest. Att det finns politiker och journalister som hävdar att detta inte påverkar samhället och ekonomin är en sak. Jag tror inte på dom. LÄNK

4 reaktioner på “Färre asylsökande att vänta

  1. Pettersson: majoriteten av de 100 000 du pratar om är invandring från länder i väst exempelvis invandring från grannländer, återemigrerande svenskar, övriga immigranter från USA, Storbritanien, etc. De flesta som söker asyl i Sverige avvisas dessutom.

    1. Niklas har naturligtvis rätt. Det är människor från grannländerna, USA, Storbrittanien med flera som bor i Brandkärr, Rosengård, Ronna, Hammarkullen och på andra platser där de har som hobby att elda bilar och kasta sten på räddningstjänsten eftersom deras kompetens inte efterfrågas i vårt samhälle.

  2. 29-30 tusen asylsökande men en toatal invandring på drygt 100 000 och en utvandring på 40 000 så en nettoinvandring på drygt 60 000 varje år. Över en halv miljon välutbildade svenskar har flyttat utomlands och de ersätts med…ja ni vet. 60 000 om året och knappt några bostäder byggs, jobben för lågutbildade blir färre och färre och PK-partierna säger att analfabeter och fåraherderar ska rädda oss.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: