15 % av befolkningen får 79 % av socialbidragen


Av Pettersson som hämtat det mesta på Thoralf Alfssons blogg HÄR.

Siffrorna och diagrammen nedan handlar om Växjö kommun, men kom ihåg att Växjö på intet sätt är en unik kommun. Det finns många liknande i vårt land. Varje kommun som har avtal med staten om mottagning av dem som kallas ”flyktingar” visar en liknande utveckling.  

Utrikes födda utgör ca 15 procent av befolkningen i Växjö kommun men dessa 15 procent lägger beslag på ca 79 procent av socialbidragen (det som numera kallas ekonomiskt bistånd) som betalas ut, det är över 100 miljoner. De övriga 85 procenten inrikes födda av befolkningen får drygt 26 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd.

Utvecklingen av socialbidragen går inte att beskriva som något annat än en katastrof för skattebetalarna i landet. Titta på utvecklingen i Växjö sedan 2003. 

Tittar vi i ett längre perspektiv framträder en bild som är fruktansvärt skrämmande. Oavsett vad lokalpolitikerna i Växjö och ute i landet säger så är de senaste 30 åren ett fullständigt misslyckande för integrationspolitiken.

De som påstår att dessa utlänningar som tar sig hit för ryktet om att Sverige är ett slapparland skulle besitta någon som helst kompetens som vi efterfrågar blåljuger, ytterst få har någon kompetens som passar på arbetsmarkanden andra vill inte lära sig språket eller jobba.

− Pettersson undrar varför politikerna ljuger för oss eller är de så jävla dumma så de inte begriper vad som pågår. Vi ska ta emot flyktingar enligt internationella konventioner men det räcker så länge inte de flesta av de kompetenta nysvenskarna som redan är här inte kan försörja sig själva.  

Alla siffror kommer från SCB och Socialstyrelsen.


2 responses to “15 % av befolkningen får 79 % av socialbidragen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: