Kriminella utlänningar utvisas

Av Pettersson

I dag röstade Danmark igenom integrationsministern Sören Pinds lagförslag om att alla icke-danska medborgare som dömts till fängelse ska utvisas efteråt, oavsett hur långt straff de dömts till.

Sören Pinds vill att de danska domstolarna ska försöka utvisa så många som möjligt, även om det finns risk för att Danmark bryter mot internationella konventioner.

Idag är det upp till åklagarna att begära att en person skall utvisas. Med förslaget kommer det att ske automatiskt. Enligt Karen Haekkerup från danska Socialdemokraterna innebär förslaget ingen ändring i praxis och därför röstade hennes parti för.

Det är klart att en utlänning som begått kriminella handlingar ska utvisas från Danmark, sa Martin Henriksen från Dansk Folkeparti som också var positiva till förslaget, som fick stöd av 97 personer mot 7 i Folketinget i dag. Experter varnar för att Danmark kan komma att anmälas för brott mot internationella konventioner.

Sveriges Radio

2 thoughts on “Kriminella utlänningar utvisas

  1. Danmark kan, Sverige kan inte. Varsågod och anmäl Danmark om det känns bättre, de kommer inget vart med det i allafall.

    Däremot blir Danmark rent från utländska kriminella.

  2. Di är röe de är hvite, di är dansker och rädes inte selve Hin Onde.
    Detta är det bästa danskarna gjort, sedan Carlsberg Hof och AAlborg Gammeldansk.

    En likadan lag i Sverige tack, och den ska vara retroaktiv minst fem år, och 20 år för grova brott. Kan vi få beställa det Fredrik Renfis?

Kommentera