Taxichaufför döms för ofredande av 8-årig skolflicka

Av Pettersson

En före detta taxichaufför dömdes på onsdagen till en månads fängelse efter att ha ofredat en 8 årig flicka två gånger när han körde henne från skolan.

Taxichauffören polisanmäldes av flickans föräldrar i maj i år sedan barnet berättat vad som hänt när hon åkt skolskjuts till sitt hem. Den lilla flickan berättade då hur taxichauffören bett henne att ta av sig bilbältet och dra ner hans gylf. Flickan berättade också att mannen vid ett tidigare tillfälle bett flickan dra upp hans gylf och ”ta där”.

Efter det andra ofredandet fick flickan stora problem med att åka skolskjuts och mådde dåligt. Mannen medger att han skjutsat flickan men nekar till brott. Att mannen blev av med sin anställning på ett taxiföretag efter brottsmisstankarna anses av tingsrätten som förmildrande och mannen döms till en månads fängelse.  Mannen är tidigare anmält för att ha försökt tvinga en yngre kvinna till oralsex i taxin.

 Som vanligt glömde tidningarna namnet på den dömde som är

 Bajram Aliji, 870517, döms för sexuellt ofredande till fängelse i en månad samt ett skadestånd på 20 000 kronor till flickan.  Åtalspunkten gällande den yngre kvinnan lämnas utan bifall då rätten inte finner det utrett att Aliji med våld försökt att tvinga henne att utföra oralsex på honom och att det var hon själv som talat om att ”strula” i stället för betalning för taxiresan. Då företaget Aliji arbetade för fick reda på händelserna med den 8-åriga flickan avskedades han, vilken rätten ser som en förmildrande omständighet.

 Sundsvalls tingsrätt, B 1457-11, ser en förmildrande omständighet att mannen blev av med jobbet.

 − Pettersson tycker att arbetslösheten hade kunnat avhjälpas med straffarbete i några år i stället för en månads fängelse.  

Sundsvalls Tidning

1 thoughts on “Taxichaufför döms för ofredande av 8-årig skolflicka

  1. OFATTBART DOMSLUT!! Hoppas utländsk media tar upp detta fall och flera liknande….Detta hände för ca 5 år sedan och det är inte länge sedan, gissar att denna arab/muslim är igång och kör taxi igen…
    Sjuk domstol som tycker att det är en förmildrande omständighet att araben förlorar taxijobbet – har inte med saken att göra!
    I USA hade han garanterat fått minst 25 års fängelse – i Costa Gratis/Sverige EN MÅNAD!
    VILKET SKÄMT!! Flickan var 8 år!!!!!

Kommentera