Två småflickor kidnappade i Norge

Av Pettersson

Två maskerade män förde på tisdagen bort en ettårig och en treårig flicka från det lilla norska samhället Brandbu några mil norr om Oslo.

Kidnappningen skedde enligt polisen från ett socialkontor under moderns övervakade umgänge med döttrarna. En socialassistent var närvarande. Männen använde hot och enligt uppgift även tårgas vid bortrövandet.

Männen försvann i en svenskregistrerad Saab. Sedan polisen upprättat vägspärrar och varslat gränsområden greps två män i den svenska Saaben i Sarpsborg, fem mil norr om Strömstad. Inga barn fanns dock i den bilen och det var oklart om de gripna var de som genomförde kidnappningen.

Norska medier rapporterade senare att norsk och svensk polis samarbetade i jakten på en svenskregistrerad Volvo av modell Cross Country med mörka rutor. Registreringsnummer saknades, men bilen hade tidigare observerats i det område där barnen kidnappades. Det var oklart om den biljakten även pågick i Sverige.

Norsk polis hade vid 16-tiden inga konkreta spår efter kidnapparna eller någon teori om vem som står bakom bortrövandet.

– Vi har orsak att tro att detta är personer son har anknytning till barnen och att det inte rör sig om kidnappning av vilt främmande barn, sade en polistalesman.

− Petterson undrar varför TT är så noga med att nämna att bilarna är svenskregistrerade men glömmer nämna att modern är från IRAK OCH ATT DE TVÅ GRIPNA MÄNNEN ÄR IRAKISKA KURDER…

TT-NTB 

Kommentera