Danmark ska utvisa alla kriminella utlänningar


Av Pettersson

Den danska regeringen ska utvisa alla kriminella utlänningar oavsett vilka brott de gjort sig skyldiga till säger integrationsministern Soren Pindaros i ett förslag som läggs fram i Folketinget i veckan.

Endast om straffet strider mot internationella konventioner, kommer det att skjutas upp, skriver den danska tidningen Information.
Direktör Jonas Christoffersen vid institutet för mänskliga rättigheter anser att Danmark riskerar att förlora fall i Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna, om Folketinget ställer sig bakom förslaget från Pindaros. Professor i straffrätt Eva Smith vid universitetet i Köpenhamn är oroad över formuleringen och tror att förslaget är i strid med internationella konventioner.

− Pettersson håller med men ”oavsett brott” är lite tufft, någon gräns måste finnas…

 

Aftenposten


One response to “Danmark ska utvisa alla kriminella utlänningar

  • ollirein

    Då finns där risk för att Norges befolkning kommer att minska istället för att öka, men det kompenseras väl av fler invandrare från Mena-länderna och på så vis så minskar inte brottsligheten bland invandrarna alls.Det viktiga är att veta vilka invandrarna är redan vid gränsen. De kriminella ska inte en mm över gränsen, utan får bli kvar i det land som ställt upp som transitland.
    På så sätt kan vi komma åt de kriminella invandrarna. något annat sätt är svårt att se.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: