Nioårig skolflicka var mänsklig bomb "åt talibanerna"


Av Petterssson  

Pakistansk polis har gripit en nioårig skolflicka med bombväst på väg mot en polisspärr i nordvästra Pakistan, nära gränsen mot Afghanistan. Det var första gången en liten flicka utrustats med självmordsväst i Pakistan. Flickan visades upp i tv i blå skoluniform.

– De sade åt mig att trycka på knappen när jag var framme hos poliserna, sade hon.

Flickan hejdades 50 meter från polisspärren i Taimargara, i ett område där Pakistans regeringsstyrkor stred mot talibaner 2009.

Hon sade att hon kidnappats några dagar tidigare i Peshawar.

– Hon var rädd. Hon är hos oss nu och vi försöker nå hennes familj, sade polischefen Qazi Jamil-ur-Rehman i telefon till AFP.

Sex afghanska upprorsmän dödades i två drönarattacker i Pakistan på måndagen. Enligt Pakistans underrättelsetjänst ska samtliga sex ha varit medlemmar i det islamistiska nätverket Haqqani, som har kopplingar till terrornätverket al-Qaida. 

Pettersson undrar varför TT inte nämner att hon kidnappats av talibaner när det står i telegrammet  från AFP som TT hänvisar till, är det av hänsyn till de jävla islamisterna…

 TT    AFP 


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: