Arabiskt kaos när flyktingflyg blev försenat


Av Pettersson, tidigare på Petterssons HÄR

Att flyg ställs in händer då och då, och det brukar inte vara några större problem. Så dock inte på Landvetter, där 180 araber just nu – om man får tro GP – utsätts för en humanitär katastrof. Det är flyktingflygbolaget Viking Hellas som har ställt in en av sina rutter och som nu inte går att få tag i. Bolaget är verksamt inom så kallat ”etniskt flyg” och specialiserar sig alltså på att flyga hem araber och kurder på semester till landet som de flytt ifrån.

– Här finns många barn, flera passagerare har kommit till Landvetter från Norge, Tyskland och andra platser i Sverige. Ingen talar om vad som händer eller när vi kan komma i väg, säger Nesma Maruwge.

Nesmans mamma Chmouni mår inte bra, har högt blodtryck och får inte utsättas för stress. Många har inte sovit alls under natten. Folk är upprörda och förtvivlade. Det fanns inget att köpa, varken mat eller dryck” skriver GP, trots att alla vet att detta inte stämmer på Landvetter. Araberna vägrar också ta in på hotell, eftersom de inte känner sig säkra på att de kommer att få bo där gratis. Istället har de slagit läger inne på flygplatsen.

– Det var kallt men det gick bra, vi hade handdukar som vi kunde lägga under och ovanpå. Men vad ska hända nu, vi får inget veta, säger ”en förtvivlad fyrabarnsmamma från Oslo” till GP.

− Pettersson tycker att kravmaskinerna borde glädjas åt att hemlandet Irak anses tillräckligt säkert för en semesterresa med barn och någon kanske kunde tipsa dem om återvändarstöd så slipper de sådana hemska flygresor…

Fria Tider  


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: