Irakier och arbetskraftsinvandring


Av Pettersson

Invandringen av irakier har ökat stort de senaste åren och enbart år 2007 kom det runt 10 000 irakier till Sverige. Idag bor det nära hundra tusen irakier i Sverige och en stor del av dessa är arbetslösa.

Av c:a hundratusen Irakier i Sverige så är det mindre än 30 procent som har ett arbete, och bland dem är det vanligaste att de jobbar inom vård och omsorg och inom restaurang. I Göteborg bor det idag runt tio tusen irakier och främst är de koncentrerade till stadsdelarna i nordost.

− Pettersson undrar varför dessa enligt regeringen välutbildade vinstmaskiner inte arbetar när det råder en enorm arbetskraftsbrist, fast en del av dem som arbetar tjänar stora pengar i handikappbranchen som vi skrev om igår. HÄR.

Ekot 


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: