Världens undergång


Av Pettersson efter tips av Gruvmor

Världens undergång är en fransk dokumentärserie i sex delar.

I slutet av 1942 håller ryssarna fortfarande stånd i Stalingrad. I Nordatlanten lyckas de allierade minska hotet från den tyska u-båtsflottan. Vid el-Alamein stoppar den brittiska armén Rommels framfart mot Suezkanalen. Britter och amerikaner bildar ny front i Nordafrika. Runt om i Europa intensifieras förföljelsen av judar. Hitlers trupper i Stalingrad omringas av Röda armén och har ingenting att sätta emot. I Kursk gör Hitler ett sista anfall som också misslyckas. De allierade landstiger på Sicilien och Italien byter sida. Axelmakternas trupper i Europa befinner sig i ett skruvstäd, men Hitler tänker inte ge sig än.

Här är visas del 5 av 6, hela det intressanta avsnittet är 52 minuter. Vill ni inte se hela spola fram till 41 minuter, titta och lyssna några minuter framåt…

”Himmler rekryterar i allt högre grad fanatiker från de ockuperade länderna som exempel dessa bosniska SS – män som stormuftin från Jerusalem kommit för att inspektera. För stormuftin är judarna islams och Nazi-Tysklands gemensamma fiende. Hitler har sagt honom att stunden har kommit för att befria de arabiska folken” 

Märk väl att araberna och stormuftin av Jerusalem även 1942-43 jagade judar trots att Israel inte bildades förrän 1948 och att Bosnier är muslimer. 

SVT Play del 5           SVT Play alla delar.


One response to “Världens undergång

  • Stefan K

    En synnerligen intressant tv-serie som borde sätta griller i huvudet på många politiker och journalister, för att inte tala om våldsvänstern.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: