Lydiga fruars klubb, del 2

Av Pettersson från Fjärran Östern redaktionen

Igår lanserades ”Lydiga fruars klubb” i Malaysia. Idag presenterade klubbens vice ordförande Dr Rohaya Mohamad några av de kurser som tillhandahålls av de lydiga fruarnas klubb för att främja harmoniska äktenskap och motverka social missförhållanden.

Dr Rohaya Mohamad sa att det var dags att sätta den sexuella förmågan i framsätet i äktenskapet utanför de traditionella ”god mor eller bra kock” rollerna.

”Ett bra och religiös fru är också sexuellt bra i sängen, sade hon till journalister efter lanseringen av klubbens malaysiska program på Perangsang Templer Golf Club under lördagen.

En man som hålls lycklig i sovrummet har ingen anledning att avvika eller söka upp prostituerade eller hänge sig åt andra sociala laster, säger Dr Rohaya, som var läkare i 15 år i Malaysias hälsoministerium innan hon fick den ledande rollen i klubben .

Familjen som institution är skyddande och vi kan minska de sociala missförhållanden som prostitution, våld i hemmet, människohandel och övergivna spädbarn, sade hon och tillade att hon trodde dessa problem berodde ouppfyllda sexuella behov hemma.

Dr Rohaya, sade klubben även skulle erbjuda rådgivning och föreläsning sessioner för fruar, män eller par.

Hon sade den malaysiska kapitlet hade runt 800 medlemmar medan Jordanien kapitel hade 200, med den indonesiska kapitel som ska inledas den 19 juni i Jakarta.

När frågan ställdes huruvida hustrur bör förbli lydiga mot sina män om de lurar dem med prostituerade, säger Dr Rohaya att alla var föremål för Guds styre.

”Gud har sina vägar och är rättvis för alla. En man är också föremål för Guds styre, vilket innebär att han kan gå åt helvete också. Men en kvinna måste vara en god hustru till slutet, sade hon och tillade att enligt islam, bör kvinnor be, fasta under Ramadan, skydda sin kyskhet och lyda sina män.

Alla medlemmar i ”lydiga fruars klubb” är eniga om att olydiga fruar var orsaken till många sociala missförhållanden.

─ Pettersson säger att medeltid inte räcker…de är levande fornminnen. 

Läs mer i The Star

Kommentera